Дачић питао званичнике у Црној Гори: Кад вам крвна зрнца нису битна, што онда НЕМА СРБА на некој државној функцији?

Поделите:

Потпредседник Владе Србије и њен министар спољних послова Ивица Дачић позвао је власти у Црној Гори да јавно саопште име и презиме једног Србина који је на некој државној функцији у тој земљи, пише подгорички портал “Борба”.

-Нека црногорске власти званично одговоре колико Срба има у државној администрацији, и како то да Срба има 29 одсто а у јавној служби само пет, шест или како оптимисти кажу осам одсто? И како се то зове ако није дискриминација? То мене занима. А што се тиче случаја Винка Пурића, чиме они то мене демантују, то што ради у приватној фирми, и то после седам година без посла откад је отпуштен из Министарства пољопривреде. Уосталом, нека ми наведу једног Србина који је на некој функцији у Црној Гори, а има их 29 одсто, рекао је Дачић.

Неприкладно би било, како каже, да то пореди са Србијом, “где готово не можеш да нађеш неког директора или руководиоца а да није из Црне Горе”.

-И онда ја пребројавам крвна зрнца. Па кад вам крвна зрнца нису важна што нема Срба у државној администрацији и јавној служби, упитао се Дачић, који је пре пар дана казао да и да свако ко се изјасни као Србин у Црној Гори добије отказ.

-То нису приче, то је истина. Шеф мог обезбеђења који је овде присутан је из Бијелог Поља. Његов брат је радио у Министарству пољопривреде у некој инспекцији, а кад се изјаснио као Србин, добио је отказ. Колико има таквих, упитао је Дачић, у једној емисији, псоле чега је реаговала Влада Црне Горе на и навела да је у питању “још једна лажна вест пласирана против Црне Горе”, наводећи да је Пурић добио уговор о запослењу у новембру, али их је Дачић демантовао тврдњом да је реч о приватној фирми.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here