Дачић: Представник Црне Горе на прослави „Олује“ је природни ток антисрпске политике

Поделите:

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да најава присуства представника Црне Горе на „морбидном тулуму“ на Книнској тврђави, гдје ће бити прослављена акција „Олуја“, представља природни ток ширења антисрпске политике.

Дачић је рекао да, нажалост, више није изненађење што се Црна Гора придружује обиљежавању „Олује“ у Хрватској, јединој држави у Европи која слави етничко чишћење сопствених грађана.

Он је истакао да је актуелна власт у Подгорици отишла предалеко у ширењу антисрпске политике, тиме што ће и ове године послати представника на обиљежавање четврт вијека од злочиначке акције хрватске војске „Олуја“, у којој је протјерано више од 250.000 Срба.

– После признавања самопроглашеног Косова, пријетњи да ће звати НАТО да их брани од Срба и прогона Српске православне цркве, „морбидни тулум“ на Книнској тврђави намеће се као природни ток – рекао је Дачић за „Вечерње новости“.

Директор Документационо-информативног центра „Веритас“ Саво Штрбац је навео да је црногорско учешће у прослави „Олује“ скандалозан потез, посебно када се има у виду да су Србија и Црна Гора чиниле једну државу у вријеме рата, а коју је Хрватска тужила за геноцид.

– Још је горе што је очигледно пракса слања изасланика на обиљежавање „Олује“ за Црну Гору постала традиција – рекао је Штрбац.

Он сматра да се Црна Гора слањем свог представника на „шараду“ обиљежавања „Олује“ улагује Хрватској, чији јој је глас потребан за улазак у ЕУ.

Штрбац је додао и да се Хрватска додворава Црној Гори на све начине и изручивањем најмање осам Срба за којима је Загреб издао потјернице.

Ово ће бити трећи пут како ће Црна Гора послати свој представника у Хрватску на прославу „Олује“

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here