Дачић преломио: Гласаћемо за Ану Брнабић, очекујемо четири ресора

Поделите:

Социјалистичка партија Србије гласаће за избор Ане Брнабић за премијера Србије, а из те партије очекују да им се повере четири ресора, саопштио је лидер СПС Ивица Дачић.

Дачић је то рекао новинарима након седнице Председништва, а пред седницу Главног одбора странке, и навео да су разговарали и о кадровским решењима СПС у новој влади.
Дачић је прецизирао да је реч о Славици Ђукић Дејановић, Александру Антићу и Бранку Ружићу, којег социјалисти виде као министра јавне управе и локалне самоуправе, те о њему самом као потпредседнику Владе и министру спољних послова.

Међутим, додао је Дачић, социјалисти су заинтересовани и за Министарство екологије, уколико га буде, али је навео и да о том кадровском решењу нису разговарали, јер је то још хипотетичко питање.

Како је рекао, са ЈС још нису разговарали о ставу те странке да неће гласати за Брнабићеву, и тек ће разговарати.

Дачић није могао да коментарише то да ли у Српској напредној странци има оних који неће гласати за Брнабићеву.

Истакао је да је то унутрашња ствар напредњака, али и додао да треба имати у виду да је то предлог Александра Вучића, као и да ће се, према закону, ићи на изборе ако не буду испоштовани рокови за формирање владе, а избори, како је навео, нису потребни.

Спутњик

Поделите:

4 COMMENTS

 1. Дакле, овог жалосног министара спољних послова занима само власт. Све је ставио под з…… само да се СПС налази на и у власти. Њему нису сметали ни жути ни црвени ни црни ни зелени ни… Када се сјетим како су се жути, СПС и ЈУЛ клали, како су се псовали, шта су све причали једни о другима ,а билио је, није да није било, и убистава, онда ми се повраћа. Сутра нека побиједи било која друга партија или рецимо онај преварант што је основао неки покрет, Дачић ће и са њима, пљуцнуће на СНС. До када ће све ово да траје, пита се свако ко је иоле близу памети. Да ли је могуће да Србија и српски народ не могу без Славице. А, онда ево и малог Ружића, који није штедио Дачића, али Дачић њега не смије да заобиђе, ко зна зашто. Сви они знају неке тајне једни о другима. Ко сноси последице, народ, овај жалосни народ. Сви смо постали теглећа марва. Теглимо, знају они то, зато раде што им је ем милио ем драго.

 2. Malo VIKEND DRAME nije na odmet…
  Objavis NEMA VECINE u petak,pa premostis vikend…
  Pa u ponedeljak u 9 ,SASTANAK…pa sve reseno…IMA VECINE.
  NEMA DEMOKRATIJE
  IMA DRAMOKRATIJE
  Boli Zukorlica uvo za Srbiju…cim mu namignu da moze da izgradi I 8 MILIONA KVADRATA,ili 58 MILIONA KVADRATA…I da KUPI CEO NOVI PAZAR…eto podrske,eto SKUPSTINE VECINE,ZA STA HOCES!
  A ova SVEKOLIKA ANA…stabilnija je odluka da Brnabic bude premijer,od armirano-betonske kupole u Cernobilu.
  Srbija se zaludjuje da se belosvetske ZVERI mogu nahraniti…
  Zver se nikada ne moze nahraniti…cim ogladni,postaje zver.
  ZVER SE ILI ZAOBIDJE ILI UBIJE.
  Srbija je odabrala da PRIPITOMI ZVER…RODJENIM MESOM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here