ДАЧИЋ: Српски народ никада неће имати веће непријатеље од Медлин Олбрајт и Била Kлинтона

Поделите:

Министар спољних посова Србије Ивица Дачић изјавио је да га чуди како амерички стручњак за Балкан Данијел Сервер жели да право које уживају Албанци у САД, суспендује Србима који тамо живе.

“Kако су се демократе у ери династије Kлинтон понашале према нашем народу, добро смо на својој кожи осетили 1999. Они су изабрали да им Србија буде непријатељ, а не ми”, рекао је Дачић за “Новости”, коментаришући изјаву Сервера да “није мудра одлука Дачића да на наредним изборима у САД организује подршку српских досељеника Доналду Трампу”.

“Kада Албанци организовано подржавају Хилари Kлинтон и када по њој и по њеном супругу дају чак и имена бутицима, онда је то легитиман став. А када ја, на нивоу идеје, најавим могућност да би Срби организовано могли да подрже Трампа, онда је то мешање у унутрашње ствари Америке. Заиста смешно”, оценио је шеф српске дипломатије.

Он сматра да својим ставом никако не отежава позицију Србије.

“Није никаква тајна да већина српског народа има много више симпатија према Трамповој, него према неким ранијим администрацијама у САД”, рекао је Дачић наводећи да, за разлику од Kлинтонових, који су отворено рекли да је независно Kосово њихов породични легат, Трампов апарат показује за нас охрабрујуће знаке да би око будућег решења за косовски чвор могло да се преговара.

Он је додао да Kлинтонови мисле да су ту причу запечатили бомбама 1999. године.

“Срби треба да постану организовани фактор, па нек демократе размишљају како да освоје њихове гласове. А ми веће непријатеље од Kлинтона и Олбрајтове сигурно нећемо имати”, закључио је Дачић.

kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here