Далибор Јауковић – херој који је бранио Савезну Републику Југославију!

Поделите:

Помоћник директора Управе полиције Црне Горе за сектор криминалистичке полиције Енис Баковић је потврдио да је утврђен идентитет лица за које се сумња да је бацило ручну бомбу М75 у двориште Амбасаде САД, и како је казао, потом извршило самоубиство такође активирањем бомбе. Како је рекао, ради се о држављанину Црне Горе Далибору Јауковићу из Подгорице, рођеном у Краљеву, који досад није регистрован као извршилац кривичних дјела.

„Његова идентификација извршена је на основу ДНК анализе, као и препознавањем од стране блиског сродника,“ казао је Баковић. На лицу мјеста су, како је додао, пронађени материјални трагови експлозивног средства које је користио и они ће бити предмет даљег вјештачења, како би се добили прецизнији подаци о којем средству се ради.

Како је Баковић напоменуо, у сарадњи са ФБИ се врши провјера налога на друштвеним мрежама које је Далибор Јауковић користио, као и да полиција предузима мјере у провјери да ли је Јауковић радио сам или је имао саучеснике, као и који су мотиви његовог напада.

Далибор Јауковић је, иначе, носилац одликовања за заслуге у херојској борби српског народа против НАТО окупатора. Предсједник Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић одликовао је Јауковића медаљом за изузетно залагање у областима одбране и безбједности наше Отаџбине 1999. године.

Портал Уједињење

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here