Дан науке у Србији

Поделите:

Дан науке у Србији обележава се сваке године на дан када је 1856. године рођен Никола Тесла.
Поред Музеја Николе Тесле и Електротехничког факултета, и друге установе које се баве науком или делом Николе Тесле ових дана се оглашавају са специјалним програмима за понедељак 10. јул.

Биолошки факултет Универзитета у Београду и Центар за научно-истраживачки рад студената Биолошког факултета најављују обележавање Дана науке у Ботаничкој башти „Јевремовац”, од 10 до 18 часова. Улаз је бесплатан за све заинтересоване, а у припреми су едукативни садржаји из различитих биолошких дисциплина.

У понедељак 10. јула у 11 часова, Центар за промоцију науке организује, на кошаркашким теренима на Ади Циганлији, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић свечано отвара Дан науке, на месту где се одржава четврти Дечји научни камп (ДНК). Учешће на Дечјем научном кампу је бесплатно, а сва места за радионице била су попуњена у рекордном року, само неколико дана након што је конкурс за пријаве учесника био отворен.

Тема овогодишњег ДНК је „Шта ћу бити кад порастем”. ДНК ове године траје до 21. јула, а сваки од десет дана посвећен је једној области науке са којом полазници могу да се упознају. Први дан ДНК-а посвећен је хемији, а ове године се део програма одвија и у Научном камиону ЦПН.

Поводом Дана науке, Tesla Science Foundation у сарадњи са Галеријом Прогрес у Боеграду, а у оквиру манифестације “Теслин Народ 2017” организовала је међународну изложбу модерне уметности која ће трајати до 14. јула.

РТС

Поделите:

1 коментар

  1. Лицемерно је славити дан тако нечег Ничега. За науку се даје мање него за дерпере, а тек непојмљиво мање него за антисрпске НВО – више ће коштати прослава Науке, него сва наука. Срећа па се ућутао онај Центар за промоцију науке (чега??)

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here