Дан после избора у БиХ, реаговања и честитке

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић честитао је свим грађанима БиХ на мирно спроведеним изборима и изразио наду у још бољу сарадњу са БиХ и РС у будућности.

“Користим незванично прилику, а званично ћу сачекати да ЦИК објави коначне резултате, да честитам Џаферовићу, Комшићу и Додику. За остале мислим да још резултати нису познати”, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, у вези са тим, рекао да је за нас најважније да чувамо мир и стабилност.

“Мислим да један део који нико неће пренети из оцене Јенса Столтенберга је оцена нашег рада на економском пољу. Нема економског напретка без мира и стаболности. Онај који мисли да је то могуће а да не чувамо мир и стабилност то је немогуће”, казао је Вучић.

Председник Покрета социјалиста и министар одбране, Александар Вулин честитао је јутрос Милораду Додику победу на општим изборима у Босни и Херцеговини.

“Поштовани председниче Додик, нема веће части него да Вам народ ратника и страдалника, повери будућност своје деце. Република Српска је Вашим избором за члана председништва Босне и Херцеговине сачувана и ојачана”, навео је Вулин.

“Поштовани председниче желим да Вас уверим, као и све Србе у БиХ, да ће Србија доследно и упорно јачати Републику Српску и да ће о њој бринути као што брине о самој себи. Сваки успех Србије је успех и Републике Српске, а свака брига и радост Републике Српске је наша брига и радост”, истакао је Вулин у честитки и пожелео Додику да у обављању нове дужности остане достојан поверења Срба у Републици Српској и Србији.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here