Дан пред вађење органа за донацију дечак се пробудио из коме

Поделите:

Тринаестогодишњи дечак, који се налазио у коми, повратио је свест недуго након што су његови родитељи потписали документа којима дају болници дозволу за донирање органа.

Трентон Мекинли из Алабаме пробудио се након што је претрпео тешку мождану повреду до које је дошло када се преврнула приколица у којој је седео.

Дечак је претрпео седам ломова лобање, а лекари су његовим родитељима рекли да више “никада неће бити нормалан”.

“Kада сам га угледала, нога му је висила са колица хитне помоћи. Био је мртав читавих 15 минута. Kада се повратио, лекари су рекли да би тако дуг период без кисеоника могао да проузрокује велика оштећења његовог мозга, и да би, чак и да се пробуди из коме, највероватније живео као биљка”, изјавила је Трентонова мајка Џенифер Реиндл за Фокс 10.

Она је додала да се код петоро деце којој су били потребни органи показало поклапање са Трентоновим органима, тако да су, уместо да свог сина “непрестано враћају у живот”, она и њен супруг одлучили да донирају његове органе.

Ипак, само дан пре него што је требало да буде искључен са апарата за одржавање у животу, Меклинли је почео да показује знаке мождане активности, и након неког времена почео сам да дише, пише Индепендент.

Дечак је изгубио 23 килограма, има свакодневне мождане ударе и хронични нервни бол. Тренутно има само половину лобање, док је друга половина замрзнута у болници. Планира се операција којом ће дечаку поново бити повезана лобања.

Трентон верује да је био у рају.

“Налазио сам се на отвореном пољу, и ходао сам право. Не постоји друго објашњење за то, осим Бога. Не постоји други начин. Чак су и лекари то рекли”, објаснио је.

 

b92

Поделите:

1 коментар

  1. Лекари раде тежак и хуман посао то је сваком иоле нормалном јасно.Проблем је злоупотреба етике и прописа када неко пређе законске границе и прави криминал.Када лекари глуме Бога то је већ лудило.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here