ДАРКО МЛАДИЋ: Ако Хаг пусти мог оца, то ће бити под „велом тајне“

Поделите:

– Ако судско вијеће трибунала у Хагу одлучи да пусти Ратка Младића да посјети гробове ћерке, мајке и брата то ће се догодити у тајности, каже Дарко Младић.

Он је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве, рекао да је његов отац медицински лошије, него што можда изгледа, и то је тако само због воље да издржи до краја.

– То су љекари и најавили и то се дешава, он је све слабији и слабији, спава по 15 сати дневно – рекао је он.

Према његовим ријечима, све су то посљедице можданих удара који нису лијечени како треба. Каже и да су они мјесецима упозоравали холандске љекаре да је ратном команданту, осуђеном у првостепеном поступку пред Хашким трибуналом на доживотну казну затвора због злочина у БиХ, притисак и преко 200.

– Тек након низа реакција и ургирања дата му је терапија која му је снизила притисак – додао је Дарко Младић.

На питање да ли у захтјеву да Младић посјети гроб ћерке – одлучује човјек о човјеку или суд о осуђеном, Младићев син каже да је његов отац затражио да посјети гроб ћерке, мајке и брата, који никада није посјетио јер су умрли док се он скривао.

– Таквих случајева је било. Нема никаквих препрека што се тиче Хага да нам допусти. Надамо се да ће ово судско вијеће промијенити праксу, да правила нису иста за све – истакао је Младић.

На констатацију да и ако га пусте, Младић ће у Србију и БиХ доћи „под велом тајне“, односно грађани неће ни знати када ће то бити, Дарко Младић каже да је то уобичајена процедура због безбједности. О томе, како каже, доноси одлуку суд, јер они у рукама имају све полуге одлучивања.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here