DARKO MLADIĆ: Ako Hag pusti mog oca, to će biti pod „velom tajne“

Podelite:

– Ako sudsko vijeće tribunala u Hagu odluči da pusti Ratka Mladića da posjeti grobove ćerke, majke i brata to će se dogoditi u tajnosti, kaže Darko Mladić.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, rekao da je njegov otac medicinski lošije, nego što možda izgleda, i to je tako samo zbog volje da izdrži do kraja.

– To su ljekari i najavili i to se dešava, on je sve slabiji i slabiji, spava po 15 sati dnevno – rekao je on.

Prema njegovim riječima, sve su to posljedice moždanih udara koji nisu liječeni kako treba. Kaže i da su oni mjesecima upozoravali holandske ljekare da je ratnom komandantu, osuđenom u prvostepenom postupku pred Haškim tribunalom na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina u BiH, pritisak i preko 200.

– Tek nakon niza reakcija i urgiranja data mu je terapija koja mu je snizila pritisak – dodao je Darko Mladić.

Na pitanje da li u zahtjevu da Mladić posjeti grob ćerke – odlučuje čovjek o čovjeku ili sud o osuđenom, Mladićev sin kaže da je njegov otac zatražio da posjeti grob ćerke, majke i brata, koji nikada nije posjetio jer su umrli dok se on skrivao.

– Takvih slučajeva je bilo. Nema nikakvih prepreka što se tiče Haga da nam dopusti. Nadamo se da će ovo sudsko vijeće promijeniti praksu, da pravila nisu ista za sve – istakao je Mladić.

Na konstataciju da i ako ga puste, Mladić će u Srbiju i BiH doći „pod velom tajne“, odnosno građani neće ni znati kada će to biti, Darko Mladić kaže da je to uobičajena procedura zbog bezbjednosti. O tome, kako kaže, donosi odluku sud, jer oni u rukama imaju sve poluge odlučivanja.

RTRS
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here