Дармановић позвао Бошњаке и Шиптаре из дијаспоре да бране Монтенегро од литија

Поделите:

ДИЈАСПОРА ће дати пуни допринос очувању Црне Горе и заштити државе од настојања неких да је врате у средњи вијек, изјавио је министар вањских послова Монтенегра Срђан Дармановић.

Учинио је то на промоцији монографије „Дијаспора Црне Горе“.

       

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић рекао је портали ИН4С да Дармановић вероватно мисли на дијаспору блиску режиму Мила Ђукановића:

„Последњи потези врха ДПС показују да се та профитерско-криминална организација налази у потпуном расулу. И сада покушавају да `ухвате ваздух` након што су стотине хиљада грађана у литијама и бране истинску Црну Гору. Министар Дармановић покушава да окупи некакву послушничку, подобну дијаспору, коју имамо прилике да видимо када од избора до избора, за неку јадну надокнаду, долијеће из Луксембурга, Њемачке и других држава да гласа за ДПС или БС, и тако кроје судбину Црној Гори и њеним грађанима“.

Наравно, додаје посланик Вучуровић, постоји и неподобна дијаспора из Петровићке и Немањићке Црне Горе, коју не могу да злоупотребе и купе:

„Дијаспору треба окупљати око неких вриједности, а у овом случају злочиначки режим их окупља и хушка против истинске, већинске Црне Горе, која у литијама брани нашу СПЦ и њене светиње и која слиједи дух и наслеђе својих јуначких предака. Дармановић би требало да зна да је битка у коју је режим кренуо унапријед изгубљена и да издајнички Монтенегро не може побиједити Црну Гору“.

Дармановић СПЦ покушава да подметне и

`враћање Црне Горе у средњи вијек”

Аналитичар Војин Грубач упитао је министра Дармановића на коју дијаспору је мислио када је рекао: “Дијаспора ће дати пуни допринос у одбрани Црне Горе”?

„Не желимо вјеровати да министар позива Бошњаке и Албанце да бране његов сатанистички закон који је усмјерен искључиво и само против Митрополије. Ако министар позива Бошњаке и Албанце да помогну у агресији државе против Митрополије, тада се ради о безумном и очајничком позиву режима на међувјерски конфликт“.

Грубач наглашава да је и Ђукановићевом и Дармановићевом режиму итекако познато да је против њега 90 одсто православног народа Црне Горе:

„Ако Дармановић позива дијаспору на тзв. ”одбрану државе”, а не мисли на те грађане, тада се морају отворити границе па ће му доћи 300.000 Срба и Црногораца из дијаспоре да учествују на литијама, од чега му може тако позлити да га последично и “срчка опали”. У том случају министар чак не мора бринути гдје ће се ти Срби и Црногорци смјестити, јер имају своје куће и имања у Црној Гори, и то вјековима“.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here