Даут Харадинај: Српска листа нема разлога да не подржи Рамушову владу

Поделите:

Посланик у актуелном саставу косовског парламента и кандидат за посланика у новом сазиву косовске скупштине из АБК Даут Харадинај тврди да ће и Српска листа подржати владу коју буде формирао његов брат Рамуш.

Он је за “Економа онлајн” рекао, наиме, да ниједна косовска партија нема разлога да се противи будућој влади вођеном премијером Рамушом Харадинајом.

“Мислим да ће сви чланови косовског парламента имати своје право на говор. Бићемо отворени за сарадњу са свима. Не мислим да Српска листа или било која друга политичка странка има легитиман разлог да се противи новој влади”, рекао је Даут Харадинај.

Иначе, Даут Харадинај у априлу, док је његов брат Рамуш био притворен у француском граду Колмару, по потерници Србије која га терети за злочине над српским цивилима, претио да Београд треба да зна да ће, уколико његов брат не буде ослобођен, добити исти одговор као 1999.

Претходно, Даут Харадинај је рекао, пренели су косовски медији, да на Косову више неће бити места ни за једног Србина, али је то касније негирао тврдећи да су његове речи извучене из контекста и да није претио етничким чишћењем.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here