ДАВИ ВРШЊАKЕ И БРУТАЛНО ИХ МУЧИ: Ђак првак терорише другаре, родитељи моле за помоћ!

Поделите:

Родитељи деце једног од одељења поднели су пријаву директорки школе због насилничког понашања дечака (7)

У Основној школи “Васа Живковић” у Панчеву од почетка школске године ученик првог разреда малтретира децу.

Родитељи деце једног од одељења поднели су пријаву директорки школе због насилничког понашања дечака (7), пише порлат K-013.цом.

“Ученик је ударао децу пуном флашицом воде у главу, давио их рукама, стављао земљу у уста, ударао песницама по глави и врату, шутирао у стомак, пљувао, чупао за косу”, наводи се у пријави.

Према речима родитеља, један од последњих инцидената био је тај што је спорни ученик маказама секао косу једне девојчице, а обезбеђење није реаговало на позив, све док тај дечак није напао друго дете у тоалету.

“Ми као родитељи деце која трпе малтретирање и вршњачко насиље које траје већ четири недеље Вас молимо да нешто предузмете у најкраћем могућем року.

Захтевамо да се што пре реши ова ситуација док није дошло до озбиљног повређивања. Школа, као установа образовања и васпитања, има обавезу да води рачуна о поштовању права сваког детета”, стоји у допису.

Пријава је поднета 2. октобра, а за сада нема никаквих информација о томе да ли је нешто предузето у поменутој школи.

Забринути родитељи додати упитали су зашто их директорка није озвала да их обавести да су им деца повређена и зашто ништа није предузето два месеца.

“Нама као родитељима је остало да овим путем укажемо на проблем који има велике последице по нашу децу, како по њихову безбедност тако и немогућност за нормално образовање. Сходно томе донели смо једину могућу одлуку, а то је за почетак молба за измештање деце из нездраве средине, а потом и исписивање из школе, ако се проблем не реши одмах”, пише у писму родитеља.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here