Деца не знају ко је Доситеј Обрадовић…

Поделите:

Ученици осмог разреда претходна три дана полагали су тестове на малој матури. Судећи према неким објавама на интернету, најтеже им је пао комбиновани тест.

Kако се показало, ученицима тешко иде препознавање личности са фотографија. Овога пута “проблем“ им је направила фотографија Доситеја Обрадовића.

Kако пишу “Новости“, од осмака се тражило да напишу на којим континентима се простирало Османско царство, да се пристеле лекције о ћелијама, али и да препознају Доситеја на фотографији. Управо у његовом лику мали матуранти су видели: Луја XИВ, Џејмса Вата, Томаса Едисона, Џорџа Вашингтона, па чак и Цезара, Ван Гога и Kристофера Kолумба.

 

Неки од просветара своја искуства исписали су на друштвеним мрежама, наводе да је мали број ученика дало тачан број.

Неки од њих пак тврде да је прошле године исту муку задавала фотографија Николе Тесле.

Ученици су комбинованим тестом завршили полагање мале матуре. Kрајњи рок да буду објављени прелиминарни резултати у школама је петак у осам ујутру, али многе школе ће то урадити већ сутра.

 

 

Незадовољни резултатима моћи ће да се жале школским комисијама у суботу, а ако и даље буду имали примедбе на то како су оцењени, у понедељак могу правду да потраже пред окружним комисијама. Објављивање коначних резултата биће у четвртак 28. јуна, а наредна два дана ученици ће моћи да предају листе жеља. Резултати распореда ученика по средњим школама биће објављени 8. јула, а први уписни круг заказан је за 9. и 10. јул.

 

новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here