ДЕЦУ НЕ СМЕТЕ ДА ДИРАТЕ: Пољска забранила ЛГБТ покретима политичку промоцију у школама!

Поделите:

Више школа у Пољској отказало је активности којима се пропагира политичка агенда ЛГБТ покрета, за такав развој догађаја активисти невладиних организација тврде да се ради о завери власти и да су им окупљања у школама забрањена због притисака власти. Школе негирају овакве наводе и како они само поштују јасно прописана правила и да то нема никакве везе са било каквим притисцима, и додају да школе треба да се баве образовањем, а не политичком промоцијом НВО сектора.

ЛГБТ активисти су планирали своје манифестације у преко 200 школа у Пољској, а серија политичких скупова на којима се промовише избор хомесексуализма назван је „Петак дуге“.

Министарка образовања Пољске Ана Зелевска, упозорила је директоре школа који су дозволили овакве манифестације, да их очекују негативне последице.

Зелевска је такође позвала родитеље да пријаве надлежним органима уколико се овакве екстремистичке манифестације буду дешавале у школама које похађају њихова деце.

Велики број активиста који су требали да учествује на манифестацијама Петак дуге окарактерисани су од стране конзервативних организација и истакнутих појединаца, као говорници мржње и хетерофоби, то јест особе које шире мржњу, предрасуде и нетрпељивост према хетеросексуалцима.

Извор: Дневна Газета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here