ДЕМОKРАТЕ ПОЗДРАВИЛЕ ПРЕСУДУ МЛАДИЋУ: То скида љагу са Србије

Поделите:

Демократска странка (ДС) саопштила је данас да је пресуда Ратку Младићу дугоочекивано задовољење правде и предуслов помирења и да “скида љагу са Србије”. ДС наводи и да Србија коначно улази у завршну фазу поглавља званог Хаг и позвали учеснике јавног живота да се уздрже од промовисања, оправдавања и ратнохушкачких изјава.

Из те странке истичу да је неопходно наставити процес помирења у региону и да се свакодневно види колико је тај процес нестабилан јер је само једна изјава довољна да га уруши.

“Србија и цео регион и данас се суочавају и живе последице ратних злочина деведесетих, а пресуда Младићу је важна јер скида љагу са Србије и њених грађана. Нови изазови су пред нама и време је да се коначно неке књиге затворе. Неоспорно је да ће много болних речи и догађаја остати у тим књигама, али ми имамо обавезу према генерацијама које данас расту”, истичу из ДС-а. Управо из обавезе према тим генерацијама, ДС сматра да нема више ниједног оправдања за било кога у било којој од земаља бивше Југославије који ће славити злочинце.

ДС зато позива на јединство у осуди ратнохушкачке политике која је довела до геноцида, убистава, прогона, масовних гробница, лешева, силовања, мучења и свих људских патњи и страдања.

“Важно је да нашој деци покажемо да ратни злочинци нису хероји, а пођеднако важно је да се суђења за ратне злочине наставе, а не да се успоравају и онемогућавају, што је тренутно случај, затим да се промени поражавајући однос према жртвама којима нико не признаје чак ни званичан статус цивилних жртава рата, као и да се јавност упозна са неоспорним чињеницама које су доказане на суду”, пише у саопштењу ДС-а.

Kурир

Поделите:

2 Коментари

  1. pa naravno, njihovi “levo-krilo DB” glasaci nikad nece postaviti pitanje sta je radio Zoran Djindjic u ljubavi sa Radovanom Karadzicem i ono okretanje vola. Ovi levicari sto su ko Lune, mrzimo zlikovce kad nam godi, citiramo ih kad nam godi…nema sta, pravi boljsevicki moral mamu li vam vasu. Bagra levicarska.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here