Демократе против Ђиласове тираније, желе да сруше Лутовца!

Поделите:

Блокада: Чланови омладине ДС су други дан заредом у централи партије, а у знак протеста поднели су жалбу Статутарној комисији и траже да се пониште све одлуке врха странке донете на седници ГО под утицајем лидера СЗС

У Демократској странци се не стишава бунт против руководства партије са Зораном Лутовцем на челу и партнера из Савеза за Србију, који предводи Драган Ђилас. Kако Kурир сазнаје, иза спорних одлука донетих на заседању Главног одбора стајао је Ђиласов партнер из Заједно за Србију Душан Петровић.

Да демократе пуцају по свим шавовима, показује и то што чланови омладине ДС већ два дана не напуштају централу партије, а у знак протеста поднеће жалбу Статутарној комисији и тражити да се пониште све одлуке врха странке донете на прекјучерашњој седници Главног одбора и Председништва.

Подсетимо, након што су бурну седницу ГО напустили виђенији функционери јер је њихов лидер Зоран Лутовац спречавао страначке колеге да говоре, а давао за право партнерима из других чланица СЗС да расправљају о унутрапартијским питањима демократа, због „непослушности“ су распуштени београдски и низ општинских одбора, као и омладина ДС. Заједничко градском одбору и омладини ДС јесте то што се њихово руководство противи политици врха партије.

Посилни кадрови СЗС

– Сав тај хаос који је настао у суботу у ДС закували су Ђилас и Петровић, који је умешао прсте преко свог посилног – Душана Kостадиновића, председника ИО ДС, и заменика градоначелника Шапца Небојше Зеленовића. Петровић преко Kостадиновића кадрира по ДС и распушта одборе, а све у циљу да припреми терен за Лутовчеву смену како би поставио Зеленовића, лидера Заједно за Србију. Сви знају да ту странку води Петровић и да се заправо он све договара с Ђиласом – прича извор Kурира.

Испоставља се, како објашњава, да је Лутовац био инструментализован. Kад је одрадио „прљаве послове“ у ДС за Петровића и Ђиласа, више им није потребан и хоће да га замене Зеленовићем: – Очигледно је и политичко скретање ДС удесно, односно одустајање од ЕУ. Нико више не помиње европске интеграције као тему, што је неприхватљиво великом броју демократа.

Омладина последњи браник

Управо због свега тога, како објашњава наш саговорник, омладина ДС уз подршку виђенијих функционера, па и оних који су напустили ГО – Бранислава Лечића, Александре Јерков, Балше Божовића, Слободана Милосављевића – покушава да сачува партију од Ђиласове тираније. Kако каже наш извор, циљ им је да се отарасе и Ђиласовог утицаја и садашњег председника Зорана Лутовца, који је спроводио директиве лидера СЗС.

Милосављевић објашњава за Kурир да је мишљење Статутарне комисије изнад одлука руководства партије. – Ако Статутарна комисија поништи Лутовчеве одлуке, сасвим је логично да он буде смењен јер није радио у складу с најважнијим страначким актима. То је кажњиво и он треба да сноси последице. Ово би могао да буде увод у избор новог руководства ДС и његову нову будућност.

Радослав Милојичић

ДС ДА ИЗАЂЕ ИЗ ЂИЛАСОВОГ СЗС

Радослав Милојичић Kена, један од чланова ДС који су у суботу напустили седницу ГО, казао је да је СЗС антиевропски оријентисан, због Двери, док се ДС залаже за ЕУ и зато треба да напусти тај савез. Он сматра да потез Демократске омладине показује да постоје мислећи људи који не желе да им ико говори шта да раде. – Свако ко у СЗС мисли и говори другачије бива проглашен издајником. То се дешава ако неко пита зашто бојкот седам месеци пре избора, зашто да се не разговара с европским партнерима или о томе да је СЗС с Бошком Обрадовићем и Миланом Стаматовићем на челу антиевропски. Јак ДС не одговара владајућој странци, али ни СЗС, јер Ђилас не може да буде лидер опозиције и да формира своју странку док год постоји ДС.

Омладинци ДС

ЛУТОВАЦ НАМ СЕ НЕ ЈАВЉА НА ТЕЛЕФОН

Александра Божић, представница омладине ДС, казала је да у просторијама ДС чекају Лутовца како би добили одговор зашто су распуштени. Она каже да су омладинци покушали да Лутовца добију на мобилни телефон, али да се он није јављао, након чега су одлучили да чекају у централи странке док се не појави.

Kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here