Демократе заратиле са Јанковићем

Поделите:

Разбуктао се вербални сукоб између ПСГ и ДС после порука на друштвеним мрежама. Изненадне варнице изазвао “твит” који је објавио Горан Јешић. Лидер ПГС: Више штитим савезнике него они сами себе

ДОК Саша Јанковић и Драган Шутановац раде на “паковању” заједничке листе за београдске изборе, лидер Покрета слободних грађана нашао се на мети критика појединаца из Демократске странке, с којима је ушао у прави вербални рат на “Твитеру”.

У “поноћној преписци” на овој друштвеној мрежи, која се водила јуче у раним јутарњим сатима, демократа Горан Јешић замерио је Јанковићу да траћи подршку грађана коју је добио на председничким изборима.

– Може неко екскандидату да отме “Твитер” и објасни му да је 600.000 људи ипак гласало за њега и да очекује да нешто уради. Макар два пута салто на базену – написао је Јешић на свом твитер-налогу.

Јанковић се и сам одмах огласио на овој друштвеној мрежи:

– Немојте да вас ја задржавам. Питаћу опозицију да ми каже одакле да почнем, урадићу шта хоћу и окривити њих ако испадне лоше, а евентуални успех приписати себи. Познато?

Лидер ПСГ чак је у полемици која се отворила на “Твитеру” “пецнуо” и лидера демократа Драгана Шутановца. На коментар једног од твитераша: “Дође онда опозиционар са пашњака, грицка сламку и каже: нови Устав” (алудирајући на Шутановца), Јанковић је узвратио: “И добије остав!”

На питање да ли је Јешићеве речи доживео као став ДС, да ли такве критике умањују шансе за договор о заједничком наступу на београдским изборима и када ће на ту тему наставити разговоре са Шутановцем, Јанковић је, за “Новости”, поручио да не би даље једном “твиту” придавао толики значај:

* Драган Шутановац 

– Ценим мишљења појединаца са свих страна и настојим да што мање грешим. Некада изгледа да више ценим и штитим политичке савезнике него што то они сами чине за себе, или што би, очигледно, неки од њих чинили да су на месту Покрета и мене. То свакако није резултат политичког неискуства, нити је грешка. Тако треба да се ради ако је циљ општи интерес. Грешка може бити само потцењивање због тога.

У ДС нису желели да коментаришу полемику Јешића и Јанковића. Из табора демократа поручују да би у наредним недељама требало да наставе разговоре са делом опозиције око наступа на изборима за нову власт у престоници.

БЕЛИ: ЈЕЛ’ МОЖЕ ПРЕЛЕТ?

НАКОН што је његов “твит” изазвао бурну полемику на овој друштвеној мрежи, Јешић је написао да не види чему дизање толике прашине када су се његове речи о протраћивању гласова односиле на Вука Јеремића и Љубишу Прелетачевића Белог. На то је Бели одговорио Јешићу и Јанковићу, објављујући своју фотографију на којој скаче у воду, потписану са “Јел’ може прелет? Довољно добро?”

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here