Демонстранти праве хаос по Бањалуци, крећу на Додика?

Поделите:

Завршни предизборни митинг владајуће СНСД Милорада Додика биће одржан вечерас у центру Бањалуке, а у граду је ситуација изузетно напета због тога што се упоредо са тим митингом одржава велики протест скупа грађана “Правда за Давида”.

Организатори и једног и другог скупа позвали су на мирна и достојанствена окупљања.

Део медија у Републици Српској и Федерацији БиХ извештавају, међутим, да су припадници поллиције Републике Српске наводно спречавали долазак грађана на протест “Правда за Давида”, да су контролисали возила и да су одвраћали грађане од одласка у Бањалуку, док део бањалучких медија јавља да су отац преминулог младића Давор Драгичевић и присталице те групе заустављали учеснике у саобраћају и ударали у аутомобиле у центру града.

Тачно у 18 сати Давор Драгичевић, отац страдалог Давида изашао је на улицу у центру Бањалуке и заједно са члановима групе “Правда за Давида” блокирао саобраћај.

Медији подсећају да је Давор Драгићевић раније рекао да, ако убице његовог сина не буду идентификоване и хапшене до 5. октобра, 7. октобра неће бити избора, као и на његову изјаву да ће се “данас прикључити своме сину.”

Он је поручио да држава више не постоји и да ће блокирати све улице и целу Републику Српску.

– Све један припадник који нам не буде пришао нека зна да неће више ни живети у овој држави – поручио је Драгичевић.

У исто време у Сарајеву се одржава и протест подршке Правда за Џенана, које предводи отац Џенана Мемића, младића који је пре две и по године страдао под још неразјашњеним околностима на Илиџи.

 

СНСД је саопштио да ова странка у кампањи није изговорила ниједну тешку реч, није повукао ниједан ружан потез, нити је користио негативну реторику, за разлику од њихових политичких опонената који су, како се наводи, нажалост, све време покушавали да Републику Српску представе лошом, те да препадну и застраше њен народ.

Из СНСД-а наводе да је то странка мира, ненасиља, демократије, поштовања институција и странка која сигурно никада и никоме није нанела било какво зло и било какву штету, напротив – увек је радила на побољшању квалитета живота свих грађана Републике Српске.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here