Демостат: Изградња Kоридора 10 и 11 касни због лоше припреме и нереалних политичких обећања

Поделите:

Изградња Kоридора 10 и 11 у Србији касни због лоше припреме радова и документације, закаснеле експропријације, непостојања домаће грађевинске оперативе и нереалних обећања датих из политичких разлога, пренео је данас Истраживачко-издавачки центар Демостат.

Изградња ауто-путева у Хрватској одвија се, како се наводи, знатно брже и једноставније него у Србији.

“Изградња капиталног ауто-пута Загреб -Сплит, пројекта који се може мерити са величином и значајем Kоридора 10 и 11 започета је 2002. године и завршена за свега три године”, наводи Демостат.

Додаје се да је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила да ће Kоридор 10 бити завршен до краја фебруара ове године, а затим померила рок за крај године.

Демостат подсећа да је први рок у коме је Kоридор 10 требало да буде завршен, а обећање је дао тадашњи министар инфраструктуре Милутин Мркоњић, био 2014. година.

Пре њега обећање о завршетку ауто-пута на Kоридору 10, како се истиче, давали су бивши министар финансија Млађан Динкић са роком до 2011. године, а потом је бивши председник Србије Борис Тадић обећао да ће Влада “испунити обећање и завршити га, али је 2012. године пао са власти”, а да га није завршио.

Kасни и завршетак Kоридора 11 за који су припремни радови започети 2013. године јер како се наводи, радови на две деонице које гради кинеска компанија “Шандонг хај спид” нису завршени до краја прошле године.

“Радови на деоницама од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, који су требало да буду приведени крају током новембра прошле године, завршени су тек око 75 одсто”, навео је Демостат.

 

демотат

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here