Денвер декриминализовао „магичне“ печурке

Поделите:

Престоница Колорада постала је први град у САД у којем је дозвољена лична употреба психоделичне печурака.

Инцијатива 301, како се зове предлог о декриминализацији психоделичних печурака, прошао је јавно гласање са танком већином од 50,6 одсто.

Упркос томе што ће поседовање печурака и даље бити технички илегално, забрана више неће важити за личну употребу. Осим тога, уживаоци печурака више неће бити један од полицијских приоритета, као што су то иначе наркомани или дилери наркотика.

Тачније, органима реда ће бити забрањено да „употребљавају ресорсе да би наметнули криминалне казне“ за личну употребу и поседовање за личну употребу лицима преко 21 године.

„Магичне“ печурке садрже психоактивну хемикалију псилоцибин, која према америчком федералном закону (као и већини других земаља) припада истој групу забрањених супстанци где се налазе и хероин, кокаин или ЛСД.

Одлука да се овакав предлог уопште стави на јавно гласање пала је након што је прошле године америчка Управа за храну и лекове званично потврдила да псилоцибин помаже у лечењу депресије.

Денвер је канабис декриминализовао 2005. године, а убрзо након тога је то урадио и остатак Колорада.

RTSRS

Поделите:

1 коментар

  1. Приказивање америчког друштва као напредног довело је до великих заблуда. Управо је контра. Изузетно подељено, дехуманизовано, бедно. Амерички људи сањају како од тамо да побегну, из тог концлогора, но не успевају. Милиони којекаквих правила и прописа, бесомучне казне, антихумана полиција, лоша медицинска заштита, храна која се прави да убија људе, фаворизација друкања (друкање комшија/непознатих људи се плаћа 1500-2500$, анонимни позив), абнормална количина бескућника.
    Питали су матору и злу еврејку Хилари за подручје централне територије США, јер развија се само Лос Анђелес и супротно Нови Јорк? Она каже: “а, то је она територија која се прелеће (када путује авионом). Болесно. Содомија и разврат на сваком кораку, плус сваке године нестане 800000 деце (бивају жртвоприношени, бивају поједени, иду за коктеле подмлађивања старих богаташа).

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here