Део “Чувара Србије” ипак одржао протест испред Пинка! (ВИДЕО)

Поделите:

Мада је раније најављено да је скуп отказан из безбедносних разлога, део Чувара Србије ипак је одржао протестни скуп испред зграде ТВ ПИНK.

Српски народни инфо преносио је уживо овај догађај:

Јаке полицијске снаге су обезбеђивале зграду ТВ ПИНК током протеста.

Део коалиције Чувари Србије ипак је дошао испред зграде Пинка у 12.44 сати и изнео своје неслагање са уређивачком политиком телевизије Пинк.

Председница удружења грађана Народна иницијатива, Ана Обрадовић је рекла да као део Чувара Србије 1244 имају обавезу да све оне које су позвали дочекају и обезбеде да не дође ни до каквих инцидената. Ана је додала да није дошло ни до каквог цепања Чувара, већ да је у питању виша сила, али да ће се свакако одржати велики протест који је требао бити одржан данас.

У моменту док је Ана Обрадовић говорила, испред зграде ПИНК ТВ се појавио човек са мегафоном. По речима присутних у питању је Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на KиМ. Симо Спасић је покушао испровоцирати протестанте, у једном моменту се чак и приближио другој страни улице на којој су стајали протестанти, али га је полиција удаљила.

Шта се заправо десило у савезу Чувара Србије1244 и зашто је део њих одустао од протеста још се нико није огласио званичним саопштењем. Сем безбедносних разлога и појаве “батинаша” који су примећени око зграде Пинка, други разлози нису наведени.

Потпредсеник савеза Чувари Србије 1244 и председник покрета Цела Србија Саша Мирковић објаснио је да га нико није консултовао око одлагања протеста и најавио да ће се протест савеза Чувари Србије 1244 ипак одржати испред зграде ТВ ПИНК, али да ће га наредни пут заказати сви чланови савеза који то желе.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here