Deset folirantskih kontraverzi Mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija

Podelite:

1. Bori se isključivo protiv srpstva u imenu Mitropolije ali se zalaže za crnogorstvo u svojoj ličnoj tituli izbacujući najčešće reč … primorski … u svojim javnim nastupima.

2. Drži parastos Vladi Srbije u Beogradu, iako Vlada Srbije nije priznala Kosmet, ali ne drži parastos Vladi Crne Gore u Podgorici iako je Vlada Crne Gore priznala Kosmet.

3. Govori da je za Rezoluciju 1244 ali u svojim istorijskim govorima upravo suprotno toj rezoluciji 1244 Metohiju smatra delom prave i istinske Crne Gore a ne prave i istinske Srbije.

4. Nije za to da Manastir Vranjina koji je osnovao Sveti Sava u 13. veku pripadne Arhiepiskopu Srpskom, iako u osnivačkoj Povelji Svetoga Save za Manastir Vranjina piše da se samo Arhiepiskop Srpski može pominjati na Liturgijama na Vranjini, ali zato kaže da on jeste da se taj Sveosavski Manastir pokloni Jerusalimskoj Patrijaršiji iako on nikada nije pripadao Jerusalimskom Patrijarhatu koji se uopšte i ne pominje u Povelji Svetoga Save. Dakle samo da nije u srpskim rukama, pa makar mu miliji bio Jerusalimski od Srpskog Patrijarha.

5. Ne želi da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić pojavi pred Saborskim Arhijerejima u Beogradu, ali želi da se on lično po jahtama na Jadranskom moru tajno sastaje sa Milom Đukanovićem.

6. Nije za politiku Carigrada u Ukrajini ali jeste za episkopa Maksima koji direktno podržava politiku Carigrada u Ukrajini.

7. Buni se kad ga neko tituliše sa – Mitropolit SPC u Crnoj Gori – jer kaže da mu to nije zvanična i priznata titula, ali se ne buni kad on potpuno svojevoljno sam menja zvaničnu i priznatu titulu Patrijarha Srpskog u titulu … Patrijarha Srpskih i Pomorskih zemalja.

8. Jeste za Veliku Crnu Goru od Skadra do Sarajeva, i od Dubrovnika do Raške, po megalomanskim željama kralja Nikole Petrovića, ali nije za Veliku Srbiju sa Crnom Gorom kao delom Velike Srbije, po želji svetog Ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova.

9. Prvo 4 godine neiskreno govori da je projekat crkvene autonomije Crkve u Crnoj Gori udbaška a ne njegova priča, a potom javno govori da je on lično za široku crkvenu autonomiju u Crnoj Gori i labave crkvene veze sa Beogradom, što je ranije pripisivao Udbi.

10. Prvo godinama priča protiv članstva u EU a potom kaže da on nikada nije bio protiv članstva u EU.

Nastaviće se …

Pouke.org

Podelite:

14 Komentari

  • Pa jednostavno je: ko je “na noz” sa mitropolitom? PreCednik. Cak je i Radun postao teolog )) da bi opeucio po mitropolitu. Covek obnovi SPC, koze konacile po svetinjama dok on nije dosao,

 1. Nemo da se praviš suludasta gošćo?????
  Zizjulasovim sledbenicima..
  A sve pravoslavne crkve na Balkanu tvrde za sebe da su sklone Zizjulasovim teološkim floskulama..Ni jedna se ne brani od ludomana, šizofrenika..
  To ti je nešto tipa **niko nije kriv ali svi su grešni**
  ili **svi smo mi pravoslavci ali ima izdajnika među nama**
  ili **Ili Kosovo je Srpsko ali Crnogorska je Metohija**
  i slični dvosmisleni,šizofreni, teološki paradoksa tipa šta je starije kokoš ili jaje Zizjulasove ispravno-neispravne dvostruke stolice sa kojom levim guzom potvrđuje a sa desnim guzom opovrgava teološko-sholastičke guzobolje.
  Čim guzica ima polutke po Zizjulasu i teologija mora da se ugleda na dualnosti,stereotipe realnog života hahahaha

  • Zar pouke.org nije zizi glasilo. Ovo je zbog politike i meni je neprozirno. Ne razumem. Zaista. Zar se vl. Amfilohije ne bori za očuvanje SPC u C.G ? Kome iѕde u prilog diskreditovanje?

 2. Uzjahali popovi na motorcikl dvoklipac pa ne umeju da se skinu sa njega.
  Sedalo mekano a guzica utonula u viteza mož zamisliti koja je to uživancija kad narod trte svojim brujanjem u visokim obrtajima Ziz Ziz bbrrRRRRRRjulas hahahahaha

 3. Ovo je bomba. Koliko je samo Amfilohije dvoličan i prepreden. Braneći Crkvu uporno gura užeglo i divlje crnogorstvo kao svoju strast. Ako brani Crkvu onda nek se mane crnogorskog i bilo kojeg nacionalizma. Neka je brani neopterećen crnogorstvom. Kod njega izgleda važi parola : srpstvo je zabranjeno a crnogorstvo je poželjno. Licemerno do gađenja.

 4. Zna se ko su ovi Zizjulasi i Sase,i nebrojeni slicni njima.Udbini-DB sledbenici i navodni srpski i pravoslavni dusebriznici poput Kandicke ,Biserko i ostalih serka koji vise od 100 godina serkaju po Srpsome nacionu i pravoslavlju,poput Svetozara Miletica,Dimitrija Tucovica,sve do nekadasnjih i danasnjih srbo-komunistickih izroda onoga vremena do danasnjih tzv.libetalnih demonokrata. Svi oni imaju isti cilj da satanu i njegove pomocnike,leve komunjare i danas liberale,papiste i sav ostali ljudski otpad ustolice na tron HRISTOV,ali malouni ne razumeju da je to NEMOGUCE.Urazumite se vec jednom HRISTOS JE BOG ,SIN BOZIJI JEDAN OD SVETE TROJICE,protivu KOJIH nema sile,oruzja,moci ni meke ni tvrde. Svi mi od mene najzadnjega mirjanina pa sve do gresnoga ili trdeljibovoga monaha,igumana ,episkopa ili patrijarha pozvani smo da se borimo protivu svih svojih unutrasnjih slabosti ,poriva kao i protivu spoljasnjh napasti necastivoga i njegobih pomocnika presvucenih u ljudsku ljusturu.

 5. Ne lupetaj Srbenda nisi ti Monofizita ili Kopt ili Jermenin da tvrdiš da je Hristos Bog…..
  To samo oni monofizite tvrde a Srpsko pravoslavlje Hrista priznaje kao dualističku bogočovečansku ličnost..
  Zato Zizjulasovo učenje na Balkanu je dominantno i svi ga oberučke prihvataju kao svoje dok Jermeni,Kopti i monofizite ne begenišu ni jordane njegovim idejama.

 6. Ovo ovako sa ovim licemernim pozicijama je karakteristika Srba uopste od 1945 do danas. najjednostavniji primer, svi su nesto kao za Ruse i Kineze….a da im neko kaze dacu ti od sutra da zivis u Engleskoj ili u Rusiji, ne bi sigurno bilo dileme. I Udbasi bi isli na zapad.

  • Rode, PET letova dnevno ѕa Moskvu i PET iz Moskve za Beograd – dnevno! Pa ti sad vidi za koji EU grad ima toliko letova i zašto ih ima. Predrasude su najjače kod neinformisanih i(li) glupih ljudi.

   • Pa to me ne cudi….hahah…ti kao to da poentiras na meni. 50% su garant nekakvi spijuni i administratori. Pa nije valjda da rodbina ide da posecuje ruske gastarbajtere. To je strasno ako ima 5 letova, rode….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here