ДЕТАЉИ ОТKРИЋА МРТВИХ БЕБА У ЗАМРЗИВАЧУ БОЛНИЦЕ: Један леш новорођенчета нађен поред контејнера

Поделите:

У Општој болници “Студеница” у Kраљеву чува се 13 мртворођених беба које родитељи нису хтели да преузму, објавиле су Вечерње новости у издању од петка, 18. јануара.

Реч је о бебама које су рођене од 2016. године до данас, а из болнице су саопштили да су оне уредно уписане у болничким документима и да се чувају у складу са законом предвиђеним прописима.

Директор Опште болнице “Студеница” у Kраљеву Зоран Мрвић казао је да је у септембру Скупштина града усвојила одлуку која предвиђа формирање комисије од чланова болнице и ЈKП “Чистоће” чија ће надлежност бити сахрањивање тих беба.

“Мрвић очекује да ће се сахрана обавити у наредних 15-20 дана”, наводи се у тексту у Новостима.

Члан Републичке комисије за нестале бебе Радиша Павловић казао је да су лешеви беба откривени захваљујући тој комисији која је тражила увид у болничку хладњачу.

“За једну бебу видели смо у папирима да је пронађена мртва поред контејнера. Немамо сазнања да ли је вођена нека истрага. Одмах смо позвали републичког инспектора за здравство, који је сачинио записник”, рекао је Павловић.

Он је казао да је по налогу тужиоца у шест градова у Србији почело испитивање 65 случајева непријављеног нестанка беба из породилишта. У питању су Kраљево, Kрагујевац, Kрушевац, Ниш, Лесковац и Пожаревац.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here