ДЕТАЉИ СИЛОВАЊА КОД КЛАДОВА: Син полицајца обљубио дечака?

Поделите:

Тринаестогодишњак из околине Кладова, у разговору са психологом, признао да је жртва силовања. Н. С. (19) је слао поруке где треба да се нађу. И мајка приметила да се нешто чудно дешава

ПОНОВНО силовање тринаестогодишњег дечака из околине Кладова, открила је психолог Центра за социјални рад, приликом једног разговора са њим. Ипак, није било довољно доказа да се осумњичени ухапси, све док мајка дечака није приметила да се “нешто чудно дешава”. Након тога је обавештена полиција, која је привела дечаковог комшију Н. С. (19), чији је отац, наводно, радник МУП Србије!

– Након што се вратио са лечења из Београда, где се опорављао од трауме изазване обљубом за коју се сумњичи Д. С. (34), дечакову породицу свакодневно су обилазили радници кладовског ЦЗР – прича нам извор из истраге. – Психолог те установе је у више наврата разговарао са малолетником, а једном приликом је он споменуо како га није само Д. С. напаствовао.

Психолог кладовског ЦЗР је успео да од дечака чује све детеље обљубе, а он је као починиоца тада навео Н. С.

– Д. С. је дечаку претио да ће га убити и побити му породицу, али малишана је током године, у више наврата, на однос присиљавао и Н. С. – наставља наш саговорник. – Он је казао и да га Н. С. није злостављао.

Иначе, Н. С. и Д. С. нису у сродству, а истрага треба да покаже како је дошло до обљубе.

– Дечаку је Н. С. слао СМС поруке где треба да се нађу, а обично би малолетник одлазио у камену кућу на обали Дунава – наставља наш извор. – Он је испричао и да га је Н. С. напаствовао и на другим местима, као и да се то десило неколико пута током 2018. године, када га је, у више наврата, силовао и на орално задовољавање присиљавао и Д. С.

С целим случајем је била упозната и мајка дечака, којој је све постало сумњиво када је у суботу њен син изненада, након што је добио СМС поруку, напустио кућу. Када се вратио, мајка га је “притисла”, и син јој је испричао да га је у кући на обали Дунава обљубио Н. С.

Мајка је одмах позвала ЦЗР, а када им је дечак испричао шта се догодило они су позвали полицију. Органи реда су у понедељак лишили слободе Н. С., који је током саслушања признао кривицу и затражио нагодбу са Тужилаштвом, у замену за блажу казну. Њему се на терет ставља продужено кривично дело обљубе над дететом, за шта је предвиђена казна од 5 до 12 година робије.

Љубиша Стојковић, директор кладовског ЦЗР, уз образложење да је у питању осетљив поступак, није желео да потврди, али ни да демантује наше информације.

– Запослени у ЦЗР су свакодневно били у непосредном контакту са дечаком и његовом породицом, покушавајући да им на сваки начин помогну – наводи Стојковић. – Ми, пре свега, морамо да заштитимо малолетника, због чега нисам у могућности да јавности пружим више података.

У селу у ком живи Н. С. као да се навукла гвоздена завеса тишине. Ретко ко је желео да прича о њему.

– Никада није био проблематично дете – испричао нам је један од мештана тог села. – Његовог оца, који ради у МУП Србије, познају сви у селу. Реч је о вредном и поштеном домаћину. Једноставно, не верујем да би Н. С. икада могао да учини то за шта га оптужују.

Novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here