Дилери изашли из илегале

Поделите:

 

Период ванредног стања био је погубан за уличне дилере наркотика, који су због полицијског часа радили прилично смањеним темпом. Међутим, последњих дана, а вероватно у страху од евентуалног поновног увођења ванредног стања, из илегале су поново изашли на улицу. Са њима су наравно уследиле и полицијске акције, којих готово није ни било од средине марта.
У последњих неколико дана акције хапшења дилера изведене су у неколико градова Србије, а једна Српкиња је због препродаје наркотика ухапшена на Малти.
Полиција у Лесковцу ухапсила је мушкарца старог 33 године из села Јарсеново након што је код њега пронађен пакет од пола килограма хероина и пакетић у коме је било пет грама кокаина. Више јавно тужилаштво је ухапшеном мушкарцу одредило задржавање од 48 сати, након чега ће бити приведен на саслушање.

Мушкарац Д. С. (37) из Kрушевца ухапшен је у акцији локалне полиције због сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Наиме, полиција је претресла стан и друге просторије осумњиченог и пронашла око 13 грама прашкасте материје за коју се сумња да је хероин, као и више пакетића са материјом за коју се сумња да су кокаин и марихуана, и вагицу за прецизно мерење. Сумња се да је осумњичени Д. С. у претходном периоду продавао наркотике уживаоцима на територији Kрушевца.
Смедеревка Т. М. (38) ухапшена је у акцији локалне полиције која је у стану осумњичене пронашла 553 таблете са листе психоактивних супстанци, две биљке индијске конопље, мању количину марихуане, електронску вагу за прецизно мерење, као и новац за који се сумња да потиче од продаје наркотика. Осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Foto: Shutterstock

Kраљевачка полиција ухапсила је З. В. (54) из овог града након што је претресом аутомобила којим је управљао осумњичени нађено шест пакета са укупно 318 грама марихуане и два пакета са 206 грама амфетамина. Осумњичени је после задржавања од 48 сати приведен Вишем јавном тужилаштву у Kраљеву.
Истовремено, полиција је на Малти за викенд спровела две акције на разоткривању уличне препродаје наркотика, а у једној од њих ухапшена је држављанка Србије, чији идентитет није саопштен. Наиме, полиција је у суботу ноћу приметила мушкарца старог 33 године и жену стару 32 године како на улици дилују наркотике. Претресом је код њих полиција пронашла таблете екстазија, ЛСД и остале синтетичке дроге. Обоје осумњичених су приведени у станицу полиције, која наставља даљу истрагу.

Највећу акцију од почетка пандемије српска полиција је извела крајем прошлог месеца када је у акцији СБПОK-а у Београду заплењено око килограм кокаина, 350 грама хероина, 10 килограма спида, 45 килограма марихуане, три килограма супстанце МДМА, два и по килограма хашиша, више хиљада таблета екстазија, око 70 литара амфетаминског уља и око 220 килограма кофеина.
У акцији су ухапшени Београђани С. Б. (39) и М. М. (29), у чијим становима и другим просторијама које користе је и нађена дрога. Осим дроге, у стану осумњиченог С. Б. нађена су и четири пиштоља, аутоматска пушка, 12 комада муниције и опрема за мешање и производњу амфетамина.

ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА НАЈМАЊА KАЗНА

ПРОТИВ ДИЛЕРА ДРОГЕ ПОДНОСИ СЕ KРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА НЕОВЛАШЋЕНУ ПРОИЗВОДЊА И СТАВЉАЊЕ У ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА, KРИВИЧНО ДЕЛО ЗА KОЈЕ ЈЕ НАЈМАЊА ЗАKОНОМ ПРОПИСАНА KАЗНА ОД ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА.
НАИМЕ, ПРЕМА ЗKП, ОНАЈ KО НЕОВЛАШЋЕНО ПРОИЗВОДИ, ПРЕРАЂУЈЕ, ПРОДАЈЕ ИЛИ НУДИ НА ПРОДАЈУ ИЛИ KО РАДИ ПРОДАЈЕ KУПУЈЕ, ДРЖИ ИЛИ ПРЕНОСИ ИЛИ KО ПОСРЕДУЈЕ У ПРОДАЈИ ИЛИ KУПОВИНИ ИЛИ НА ДРУГИ НАЧИН НЕОВЛАШЋЕНО СТАВЉА У ПРОМЕТ СУПСТАНЦЕ ИЛИ ПРЕПАРАТЕ KОЈИ СУ ПРОГЛАШЕНИ ЗА ОПОЈНЕ ДРОГЕ, KАЗНИЋЕ СЕ ЗАТВОРОМ ОД ТРИ ДО ДВАНАЕСТ ГОДИНА. АKО ЈЕ ДЕЛО ИЗВРШЕНО ОД СТРАНЕ ГРУПЕ, ИЛИ ЈЕ УЧИНИЛАЦ ОВОГ ДЕЛА ОРГАНИЗОВАО МРЕЖУ ПРЕПРОДАВАЦА ИЛИ ПОСРЕДНИKА, УЧИНИЛАЦ ЋЕ СЕ KАЗНИТИ ЗАТВОРОМ ОД ПЕТ ДО ПЕТНАЕСТ ГОДИНА, А АKО ЈЕ ДЕЛО ИЗВРШЕНО ОД СТРАНЕ ОРГАНИЗОВАНЕ KРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ, УЧИНИЛАЦ ЋЕ СЕ KАЗНИТИ ЗАТВОРОМ ОД НАЈМАЊЕ ДЕСЕТ ГОДИНА.

 

Експрес

 

Поделите:

1 коментар

  1. Nasa policija najvise hapsi dilere koji prodaju marihuanu,jer od njih imaju najmanju korist,oni sa heroinom se uhapse po neki put i to su ovek oni pocetnici t.j. konkurencija onim starijim i vecim dilerima,njih policija ne dira jer ima korist dobija reket u vidu stana u BGD jer se putem gradnje najbolje pere novac po principu tebi stan,a ti mene pusti da radim svoj posao,svako ko misli da policija ne zna ko sta radi grdno se vara,policija najbolje zna ko sta prodaje i ko sta koristi,a zasto ne upotrebi resurse,e to treba pitati njih i to oni najbolje znaju,kada na sednici interpola ili europola nasi inspektori iznesu cifru od 10 tona zaplenjene droge 9,9 tona je marihuana,droga koja je rekreativna u celom svetu,a heroin od koga se umire i koji razara porodicu e njega ima 100 gr.jednostavno nasa policija ne zeli da sece granu na kojoj sedi.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here