Дипломатска победа Србије: Косово остало без права гласа

Поделите:

На данашњем заседању Светске царинске организације по питању приступања тзв. “Косова” овој организацији, “Косову” је одузето право гласа, и питање њиховог пријема у Светску царинску организацију остало је суспендовано до даљњег, саопштило је Министарство спољних послова Србије.
Ванредна седница Савета заказана је за крај године, а до тада важи одлука из 2012. да је пријем “Косова” у СЦО преурањен.

У међувремену, предложено је формирање радне групе која ће да размотри случај “Косова” и предложи решење за будући статус Савету, наводи се у саопштењу.

МСП, Канцеларија за КиМ и Управа царине заједнички су радили на оспоравању нелегитимног покушаја примања тзв. “Косова“” у Светску царинску организацију.

Белгија, као депозитар конвенције, и Секретаријат СЦО, су наиме супротно одлуци Савета СЦО из 2012. да је “пријем Косова преурањен до даљњег”, покушали да приме тзв. „Косово“ у ову институцију и ставе расправу на дневни ред што је наишло на протест Србије и још двадесетак земаља, наводи се у саопштењу.
Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here