Директор “Јуре” одговорио на питање зашто су отпустили болесну самохрану мајку: “Што да помогнемо? ПЛАЋАМО ПОРЕЗ!”

Поделите:

Генерални директор “Јуре” за Србију Нам Ђин Чои је, говорећи о поновном отпуштању оболеле самохране мајке Виолете Петровић, изјавио да њој “нису дали отказ, већ јој нису продужили уговор” и тврди да “ниједан закон Србије нису никада прекршили”.

– Kомпанија врши евалуацију свих радника и одлучили смо да у конкретном случају њој не продужимо уговор после две године, на шта као компанија имамо апсолутно право. Њено здравствено стање нема никакве везе с прекидом наше сарадње – рекао је Нам Ђин Чои за Н1.

Упитан да ли је Виолета Петровић отпуштена зато што је била лош радник, директор Јуре одговорио је: “Ако неко више не може да ради, ми не можемо да запослимо нове људе. То може да буде проблем за саму компанију”.

Виолета је рекла и да је замолила управу компаније да јој продуже радни однос бар још за четири и по месеца, колико јој је потребно да би остварила услове за инвалидску пензију. “Зашто ми морамо да дамо новац за то”, узвратио је директор на констатацију да су то могли да ураде, а на опаску да то нису морали, али да су могли да ураде то да би помогли људима, запитао је “где је ту логика”.

– Ми имамо 7.000 запослених и не можемо да помажемо свакоме од њих, а свако би то могао да тражи. Плаћамо за порез овој држави веома много, ми смо друштвено одговорна компанија, донирамо здравствене установе. На тај начин помажемо – навео је директор Нам Ђин Чои.

 

Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here