Директор школе о сину Игора С., који је украо тест из математике: “Није дете ништа криво”

Поделите:

Због кривице једног човека, многи су изврнути руглу. И то је тужно – оценио је директор школе

– Дете није ни за шта криво и ми смо ту да му пружимо подршку после свега што се догодило. Данас је полагао математику с вршњацима и све је протекло регуларно – казе за Телеграф.рс Милан Жегарац, директор ОШ “Kарађорђе”, у коју иде ђак чији је отац, Игор С, осумњичен да је у штампарији украо тест из математике.

Директор је за наш портал напоменуо да му је жао што су се у центру афере нашле многе школе, које су изврнуте руглу тиме што су помињане именом, као и што су се просветни радници помињали као могући кривци.

– Због кривице једног човека, многи су изврнути руглу. И то је тужно – оценио је Жегарац, напомињући да се његов колектив потрудио да атмосфера у школи остане иста и да ђаци не осете ни делић тензије услед свега што се догодило.

У тренутку кад је Телеграф обишао сколу (око 11.30), она је била сабласно пуста. Осмаци су одмах након полагања пожурили кућама, јер је и њима доста стреса са којим су били принуђени да се носе ове недеље.

Иако је тест украо отац ђака из школе “Kарађорђе”, задаци су врло брзо дошли и до осталих школа у граду, пре свега, оних у Новом Београду и Земуну. Тест је освануо на друштвеној мрежи Инстаграм, али је после тога ширен преко ђачких вајбер група.

Подсетимо, осмаци су у понедељак полагали завршни тест из српског односно матерњег језика, и све је прошло без икаквих проблема, да би се истог дана, а вече пред полагање теста из математике, у јавности појавили руком писани задаци са решењима, а које је Телеграф.рс имао први објавио.

Прелиминарни резултати завршних испита очекују их већ у петак, 21. јуна од 8 часова, а биће истакнути у основним школама.

Пријем жалби и решавање жалби ученика на прелиминарне резултате завршног испита, планиран је за суботу, 22. јун од 08 до 16 часова у основним школама, а два дана касније, у понедељак, и у окружним комисијама.

Kоначни резултати мале матуре биће објављени у четвртак 27. јуна, до осам сати ујутру, након чега током наредна два дана следи попуњавање и предаја листа жеља, што ће учесницичинити у својим матичним основним школама.

У коју средњу школу су “упали”, сазнаће 7. јула, а следећа два дана планирана су за упис.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here