Direktor škole o sinu Igora S., koji je ukrao test iz matematike: “Nije dete ništa krivo”

Podelite:

Zbog krivice jednog čoveka, mnogi su izvrnuti ruglu. I to je tužno – ocenio je direktor škole

– Dete nije ni za šta krivo i mi smo tu da mu pružimo podršku posle svega što se dogodilo. Danas je polagao matematiku s vršnjacima i sve je proteklo regularno – kaze za Telegraf.rs Milan Žegarac, direktor OŠ “Karađorđe”, u koju ide đak čiji je otac, Igor S, osumnjičen da je u štampariji ukrao test iz matematike.

Direktor je za naš portal napomenuo da mu je žao što su se u centru afere našle mnoge škole, koje su izvrnute ruglu time što su pominjane imenom, kao i što su se prosvetni radnici pominjali kao mogući krivci.

– Zbog krivice jednog čoveka, mnogi su izvrnuti ruglu. I to je tužno – ocenio je Žegarac, napominjući da se njegov kolektiv potrudio da atmosfera u školi ostane ista i da đaci ne osete ni delić tenzije usled svega što se dogodilo.

U trenutku kad je Telegraf obišao skolu (oko 11.30), ona je bila sablasno pusta. Osmaci su odmah nakon polaganja požurili kućama, jer je i njima dosta stresa sa kojim su bili prinuđeni da se nose ove nedelje.

Iako je test ukrao otac đaka iz škole “Karađorđe”, zadaci su vrlo brzo došli i do ostalih škola u gradu, pre svega, onih u Novom Beogradu i Zemunu. Test je osvanuo na društvenoj mreži Instagram, ali je posle toga širen preko đačkih vajber grupa.

Podsetimo, osmaci su u ponedeljak polagali završni test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, i sve je prošlo bez ikakvih problema, da bi se istog dana, a veče pred polaganje testa iz matematike, u javnosti pojavili rukom pisani zadaci sa rešenjima, a koje je Telegraf.rs imao prvi objavio.

Preliminarni rezultati završnih ispita očekuju ih već u petak, 21. juna od 8 časova, a biće istaknuti u osnovnim školama.

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, planiran je za subotu, 22. jun od 08 do 16 časova u osnovnim školama, a dva dana kasnije, u ponedeljak, i u okružnim komisijama.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni u četvrtak 27. juna, do osam sati ujutru, nakon čega tokom naredna dva dana sledi popunjavanje i predaja lista želja, što će učesnicičiniti u svojim matičnim osnovnim školama.

U koju srednju školu su “upali”, saznaće 7. jula, a sledeća dva dana planirana su za upis.

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here