Директор словеначког института: Грађани Косова таоци криминалаца из тзв. ОВК

Поделите:

Директор Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане др Зијад Бећировић изјавио је данас да не верује да ће хапшења некадашњих припадника тзв. ОВК довести до дестабилизације тзв. Косова.

„Наиме, један део припадника и челника ОВК су годинама, а сада се може рећи и деценијима, спроводили тортуру над својим сународницима Албанцима. Разни облици изнуде, претње, рекетирање, чак и неразјашњена убиства и слично су нажалост постали свакодневица на Косову“, рекао је Бећировић.

Време да се грађани ослободе криминалаца из тзв ОВК

Он је истакао да је многима тзв. ОВК била покриће за разноврстан и у великом опсегу почињен криминал и корупцију.

„Грађани Косова су таоци тих појединаца и група и коначно је дошло време да се ослободе“, навео је Бећировић.

Кад је реч о споразуму у Вашингтону, он каже да верује да ће цео регион имати користи од тог споразума, а не само Београд и Приштина.

Вашингтон помогао и ЕУ и Русији

„У фокусу је ‘мали Шенген’ и све ће државе имати користи од њега. Потврда тога је и отварање регионалне канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду, што представља нов почетак за Србију и регион западног Балкана“, истакао је Бећировић.

На питање да ли је тим споразумом Вашингтон поново преузео иницијативу од ЕУ, он одговара да је Вашингтон помогао и ЕУ и Русији.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here