Директор “Тиршове” има највише шанси да наследи Малог

Поделите:

Директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој проф. др Зоран Радојичић највероватније ће бити нови градоначелник Београда – сазнају незванично “Новости”

ДИРЕКТОР Универзитетске дечје клинике у Тиршовој проф. др Зоран Радојичић највероватније ће бити нови градоначелник Београда – сазнају незванично “Новости”.

Према нашим информацијама, угледни лекар и први на листи СНС током мартовског изборног мегдана, тренутно је најближи преузимању кормила престонице, а данас би руководство најјаче странке у Србији требало да “пресече” ко ће бити наследник Синише Малог.

У најужем кругу претендената за најважнију фотељу у Старом двору, осим Радојичића су и Ирена Вујовић, председница општине Савски венац, и градски менаџер Горан Весић. Ипак, како сада ствари стоје, највише шанси има директор “Тиршове”, а спекулише се о томе да ће Весић остати на својој позицији.

Радојичић је још у кампањи помињан као један од најозбиљнијих кандидата за кабинет у Старом двору. Тада је рекао да је спреман да стане на чело престонице и да би му то била велика част.

Скупштина града конституисана је 9. маја, када је почео да тече рок од 30 дана за избор новог градоначелника, па је владајућа коалиција у обавези да кабинет првог човека престонице “попуни” до суботе.

Новог градоначелника званично ће предложити председник Скупштине, из редова одборника, а кандидат потом износи свој програм и представља тим. Његову екипу чине заменик и чланови Градског већа, који не морају бити одборници.

Локални избори у Београду одржани су 4. марта и на њима је победила листа “Александар Вучић – Зато што волимо Београд”, са освојена 64 одборничка мандата. Драган Ђилас имаће 26 одборника, а Александар Шапић 12. Коалицију СПС и ЈС заступаће осморо одборника.

Иако су напредњаци освојили довољно мандата да би сами могли да владају престоницом, они су одлучили да наставе сарадњу са коалицијом СПС-ЈС, па је и у овом мандату за председника градског парламента изабран Никола Никодијевић из редова социјалиста. Досадашњи градоначелник Синиша Мали у међувремени се “преселио” на чело Министарства финансија, где је заменио Душана Вујовића, који се повукао из приватних разлога.

ХИРУРГ СВЕТСКОГ ГЛАСА

ЗОРАН Радојичић је специјалиста дечје хирургије и дечје урологије и један је од највећих стручњака за ту област у региону. Поред тога што је на челу клинике у Тиршовој, Радојичић је и редовни професор на Медицинском факултету у Београду. Залаже се за изградњу нове дечје болнице у Београду, а ради и на унапређивању програма трансплантације бубрега и на увођењу програма трансплантације јетре код деце у Србији.

 

новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here