Ђељошај: Заставама „ОВК“ доказали да су бранитељи грађанске Црне Горе

Поделите:

Славље које је услиједило након проглашења побједе Албанског форума, које су обиљежиле заставе Албаније као и заставе ОВК, као и клицање терористичкој Ослободилачкој војсци Косова он не сматра инцидентом

Славље уз албанску заставу

, неће угрозити ниједну тековину црногорског друштва, напротив, показује демократски капацитет државе, сматра носилац листе Албанског форума Ник Ђељошај.

Подсјетимо, Албански форум који чине Албанска Алтернатива (АА), Демократски савез Албанаца (ДС) и Демократска унија Албанаца (ДУА) добио је на изборима одржаним у Тузима у недјељу 16 мандата, Демократска партија социјалиста (ДПС) 10, Бошњачка странка четири, а Социјалдемкрате и Демократе по један.

Ђељошај је оцијенио да је изборна кампања и сам изборни дан је протекао у фер и демократској атмосфери, на шта су како наводи допринос дали учесници избора, али и институције које су организовале и спровеле изборе.

Славље које је услиједило након проглашења побједе Албанског форума, које су обиљежиле заставе Албаније као и заставе ОВК, као и клицање терористичкој Ослободилачкој војсци Косова он не сматра инцидентом, иако је према Закону Црне Горе о јавном реду и миру забрањено истицање застава осим заставе Црне Горе.

„Наши симпатизери у тренуцима славља, нијесу никога вријеђали, провоцирали или угрозили. У Црној Гори живе различите нације и вјере, Албанци су доказали и показали на дјелу да су бранитељи грађанске Црне Горе, за разлику од оних који нас критикују и шире лажи.

Славље уз албанску заставу, неће угрозити ниједну тековину црногорског друштва, напротив, показује демократски капацитет државе. Свакако, свима је јасно да овдје није проблем славље које су организовале наше присталице, него покушај да се наш феноменалан изборни резултат и подршка грађана коју смо добили стави у други план“, рекао је Ђељошај.

Подсјетимо, он је и раније позивао да се заставе Албаније истичу сваком могућом приликом, те да ће његова Албанска алтернатива платити сваку новчану казну коју им напише црногорска власт. По његовим ријечима, бројке су јасне.

Добили општину, па „откачили“ ДПС

Ђељошај је поручио ДПС-у да би најбоље било да се упитају зашто нико не жели да има посла са овом партијом.

Парадоскално, чак двије албанске партије од укупно три, које су избациле ДПС из власти, до избора су чиниле коалициону власт са ДПС-ом. Ђељошај међутим тврди да се не ради о „забијању ножа у леђа“.

„Државна власт у којој смо и ми је у овом мандату доста радила на напретку, а поготово остваривању мањинских права, а један од заједничких пројеката је и општина Тузи.

Не повлачимо се на пола пута, нити забијамо нож у леђа, истрајаћемо до краја да све што смо заједнички зацртали остваримо. Свако ко не поштује вољу грађана на демократским изборима ће направити грешку“, написао је Ђељошај на свом Фејсбук профилу.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here