Ђилас отворио карте – жели парламентарне изборе и премијерску позицију!

Поделите:

„Ало!“ је још пре неколико месеци обелоданио да Драган Ђилас нема амбицију да води Београд, већ да се домогне власти у целој држави, односно да заседне у премијерску фотељу, а да Београд покушава да искористи само као одскочну даску за то! Он је, како смо писали, већ сада обезбедио и новац за кампању за парламентарне изборе и смислио стратегију за њих, а његов коалициони партнер Саша Јанковић сада је са тим изашао и у јавност.

Јанковић је, наиме, изјавио да ће након победе на београдским тражити и парламентарне изборе.

– Првог дана након победе на београдским изборима затражићемо расписивање ванредних парламентарних избора на нивоу Републике Србије – поручио је Саша Јанковић, лидер Покрета слободних грађана, у новој емисији „У Београду данас“. Он је казао да је сигуран да ће након избора стварне демократске опозиционе снаге стати заједно и сарађивати како би прекинуле несрећу која нас је све задесила, као и да Београд има обавезу према остатку Србије да учини први корак ка промени власти у целој земљи. Јанковић је рекао да је Александар Шапић више него добродошао за сарадњу јер, према његовом мишљењу, до сада није послао нити један супротан сигнал.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић не би био изненађен да Ђилас и његова коалиција након београдских изазову немире на улицама.
– По структури листе коју је ставила та групација и по њиховим наступима, веома се добро види да им Београд није битан. Они не нуде нити решења за Београд, нити људе који могу да воде Београд. Све што Ђилас, Јанковић и Јеремић раде треба да буде само одскочна даска за парламентарне изборе. Мислим да је Јанковић само рекао оно о чему заправо Ђилас и Јеремић и остали унутар те групације мисле, а то је да желе да искористе ове изборе да би се изазвали немири и на основу тога тражили парламентарни избори – каже он.

Дарко Глишић, шеф Извршног одбора Српске напредне странке, за „Ало!“ каже да Јанковић и Ђилас прво морају да победе на београдским изборима, па онда да маштају о томе шта ће се дешавати даље.

– Прво треба скочити, па рећи хоп. Једино што треба да тражи Саша Јанковић је опрост. Од потписника „Апела 100“ које је обмануо, од најближих сарадника које је преварио и од породице покојног Предрага Гојковића. Зна он зашто – коментарише Глишић.

Бели: Драгану је зинуло ду*е за мојим гласовима!

На оптужбе да је човек СНС-а на предстојећим београдским изборима, Лука Максимовић, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, жестоко је одговорио Драгану Ђиласу.

– Драгане, ако вам је толико стало до мојих гласова, све што треба је да кажете мени и мојим другарима из опозиције јесте да вам је дупе зинуло за мојим гласовима и ја ћу повући кандидатуру. Све време спинујете да сам ја СНС-ов човек и сад улажете жалбу Управном суду и ако то они одобре, тек ће бити да сам ја СНС-ов човек. Само реците „зинуло ми је дупе за твојим гласовима“ и ја дајем реч да ћу повући своју кандидатуру – рекао је Максимовић у обраћању Ђиласу.

АУТОР: Јелена Ђондовић

alo.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here