Ђилас подигао тужбу против Србије

Поделите:

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је, непосредно након изласка из граде Управе градске полиције, да су га тамо врло коректно примила два помоћника у Управи криминалистичке полиције и рекли му да они немају сазнања да се води истрага против њега, као и да нема ко да га саслуша јер су сви ангажовани на дочеку француског председника Емануела Макрона.

Ђилас је новинарима рекао данас да је кампања власти против њега прешла све границе и да је зато поднео тужбу против Србије.

У њој је, како је навео, изнео да „лажи које против њега износе председник државе Александр Вучић, премијерка Ана Брнабић и други функционери“ угрожавају његову безбедност.

Он је рекао да је тражио да се изрекне привремена мера којом би се забранило да наставе да износе лажи против њега.

„У Пољској је то било омогућено. Таква мера је изречена тамошњем премијеру“, рекао је он. Ђилас је рекао да не постоји никаква истрага о којој је причао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић јер се ради о политици и оценио да је центар те кампање Александар Вучић.

Лидер Странке слободе и правде дошао је да се пријави у полицију и да исказ поводом трвдњи премијерке и министра полиције да се води истрага против њега поводом „пљачке“ РТС.

– Kампања и харанга против мене траје седам година али се интензивирала у последњих седам дана тврдњама премијеке, министра полиције и многих државних функционера који су рекли да се против мене види истрага за новидну пљачку РТС. Господин Стефанивић је рекао чак да се та истрага приводи крају. До дана данашњег ме нико није звао да дам изјаву тим поводом. То значи да постоје две могућности. Једна да министра пилиције лаже или друга да нису могли да ме нађу. Зато сам дошао данас овде – рекао је Ђилас уочи уласка у полицијску станицу.

Он је навео да је управљачка права у својој компанији пренео још 2004. године и да је сигуран да они који су је водили нису починили никакво кривично дело.

Ђилас је новинарима показао изјашњење садашњег директора Радио-телевизије Србије Драгана Бујошевића које је Бујошевић 18. фебруара део одељењу за сузбијање привредног криминала.

У њему је Бујошевић требало да одговори на питање да ли РТС претрпео штету у уговорима са фирмом Дајрект медија у финансирању преноса Лиге шампиона и серија Мој рођак са села и Непобедиво срце, који су важили 2009, 2011, 2012. и 2013. године.

„У одговору Бујошевић наводи да је тражио од Маркетинга РТС-а и од осталих служби да се изјасне о тим питањима и да они сматрају да РТС није претрпео штету у поменутим уговорима“, рекао је он.

Ђилас је навео да више неће одговарати на те оптужбе јер је то, после свега, потпуно бесмислено.

Данас

Поделите:

1 коментар

  1. Potpuno ispravan potez Đilasa..
    Optužuju ga za nešto,laju kao besne džukele na njega,reže,keze zube a kad treba da ispitaju slučaj???????
    Otišao inspektor na bolovanje,dočekuje Orleanku,porađa mu se žena pa mora da joj pridrži pizdu da ne ispadne iz guzice hahahaha
    Svaka čast Đile,skidam kapu,alal vera.
    Kad hoće da oštre rogove na tebi slobodno ih pocepaj na sudu pa nek se češkaju po budžetu kojeg i onako drpaju po meri svoji maffiaški zakona,sebi u korist preko očevine koju su popišali kurcem preko ramena predačke tradicije budući pokolenja..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here