Ђилас са блиским сарадницима покренуо портал „ДИРЕКТНО.РС“ који се рекламира као НЕЗАВИСАН

Поделите:

Своју медијску војску са задатком да дискредитује председника Србије Александра Вучића и функционере СНС-а Драган Ђилас одлучио је појача са новим порталом „директно.рс“.

Иако се овај сајт представља као нови информативни портал који креира „вести какве треба да буду“, како „Ало!“ сазнаје, покренули су га управо Ђиласови блиски сарадници.

Да иза портала, који велича Ђиласа и његову Странку слободе и правде, стоји сам Ђилас, није тешко утврдити. И директор портала Ђорђе Стефановић, као и главни и одговорни уредник Игор Велимировић, у Србији су познати по пословним везама и пријатељству са Ђиласом, о чему су подаци јавно доступни.

Сајт „директно.рс“ регистровало је у Немачкој, у марту ове године, правно лице „Суперспорт – Стецонс Спорт&Медиа Цонсултинг”, чији је власник и директор у том тренутку био Стефановић. Истина, по старој доброј шеми у Ђиласом стилу – власништво над фирмом недавно је пренето на извесног Душка Петровића. Међутим, прегледом сајта „директно.рс“, који је почео с радом летос, у контакт подацима и данас се наводи привредно друштво „Директно Дигитал Неwс“, чији је директор опет Ђорђе Стефановић, који је наведен и у импресуму сајта као директор. О пословној сарадњи Ђиласа са Стефановићем већ су објављени фељтони и она је добро знана јавности. Ова сарадња датира још од 2002, када је Стефановић био директор у фирми „Спорт Медиа“, чији је већински власник од оснивања до гашења био Ђилас, а Стефановић је на тој дужности био до децембра 2004.

Након тога, преузео је функцију директора у Ђиласовој фирми „Дирецт Медиа“, на којој је био до децембра 2005, када је преузео директорску фотељу у предузећу које је издавало дневне новине „Пресс“ и ту је остао до маја 2009. „Пресс“ је основан 26. децембра 2005, а 49 одсто власништва имала је фирма „НПЦ Интернатионал“. Према документацији из АПР-а, власник и директор НПЦ-а у том тренутку био је Ђорђе Стефановић.

Међутим, према уговору о преносу удела у „НПЦ Интернатионал“, који је потписан 24. новембра 2005. године, Стефановић је комплетно власништво пренео на фирму „Маркус Лимитед Партнерсхип“ из Панаме, али је ова промена у АПР уписана у јануару 2006. године, месец дана после оснивања „Пресса“.

Познато је да су иза дневних новина „Пресс“ стајали тајкуни Мирослав Мишковић, који је и јавно признао да је био власник, као и Ђилас, који је потврдио да је финансијски помогао оснивање овог листа, али и дан-данас тврди да није био власник. Истини за вољу, Борис Тадић својевремено је јавно говорио о томе да је Ђилас као потпредседник ДС-а био сувласник „Пресса“. Осим Ђорђа Стефановића, вести „какве би требале да буду“ по Ђиласу очигледно креира Велимировић, чија блискост са Ђиласом није непозната. Kако је „Ало!“ већ писао, Велимировић је на друштвеним мрежама својевремено нападао и Александра Шапића што се није придружио Ђиласовим протестима, али и вређао удовицу Оливера Ивановића.

Ђилас и Велимировић летос су чак у једном хотелу заједно обишли и кошаркашице репрезентације Србије, након њиховог освајања бронзане медаље на Европском првенству. Велимировић је глумио личног фотографа бившем председнику KСС-а, који је потом све искористио за политичку промоцију. „Директно.рс“ само је једна од потврда да Ђилас не одустаје од своје контроле медија у Србији. Ако се овоме дода и да је дао позајмицу од шест милиона НУНС-у на лепе очи, јасно је ко и данас контролише велики део медија у Србији, баш као што је то радио и у време док је био на власти, а о чему је детаљно 2011. известила покојна Верица Бараћ.

Условна за ђиласовце

Ђорђе Стефановић осуђен је 2009. условно на пет месеци због кривичног дела угрожавања јавног саобраћаја које је починио 2005. године, док је против њега 2008. поднета и кривична пријава због напада на полицијског службеника, чији епилог ни данас није познат. Против Велимировића је 2004. поднета кривична пријава због блудних радњи над тада шеснаестогодишњом девојчицом Д. Ш. Четири године касније осуђен је због недозвољених полних радњи на десет месеци условно.

Ало

Поделите:

4 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here