Ђиласов кум и главни оперативац Млађан Ђорђевић организује напад на патријарха Иринеја

Поделите:

Млађан Ђорђевић, Ђиласов човек из сенке и мозак протеста „1 од 5 милиона“, организовао је хаос за Свети архијерејски сабор СПЦ, када ће бити и прекинут говор председника Србије Александра Вучића!

Kако Kурир ексклузивно сазнаје, Ђорђевић, који је и кум Драгана Ђиласа, на Острогу се нашао са владиком Амфилохијем и одређеним кругом владика и црквених великодостојника и већ спремио напад на Сабору. На фотографијама се види Ђорђевић, у друштву владике црногорско-приморског Амфилохија, и још неколико главешина СПЦ.

Ђиласов кум и главни оперативац припрема и убеђује владике да нападну патријарха и председника сутра, током Сабора СПЦ! Ђорђевић је на сраман начин искористио данашњу славу Светог Василија Острошког, и дошао на светилиште, где лобира за побуну у врху Српске православне цркве.

Подсетимо, председник Александар Вучић је изјавио да је поносан што ће имати прилику да у понедељак присуствује Сабору СПЦ на којем ће говорити о Kосову и Метохији, позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће истинама и чињеницама одговорити свима онима који су тражили “његову анатему и говорили најлошије ствари о њему”.

Међутим, Ђорђевић је већ организовао хаос.

– Ђорђевић, пре свега, планира напад на патријарха Иринеја, али и на владике. После тога намерава да изазове побуну и спречи говор председника Србије Александра Вучића. У свом походу Ђиласов кум има подршку побуњених владика, а овакав сукоб може да има несагледиве последице – открива извор Kурира.

Вучић је, на питање о очекивањима од Сабора, имајући у виду да писање медија да су неке владике против његовог обраћања, нагласио да је за њега велика част што ће присуствовати том догађају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.

– Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије – рекао је Вучић новинарима у Скопљу.

Курир

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here