Ђиласов савез пао на старту

Поделите:

Посланици Двери одбили да се придруже иницијативи ДС за разрешење Вјерице Радете у парламенту. Обрадовић: Не видим зашто бих се бавио било чијим твитовима, то је небитна тема

ОПОЗИЦИОНЕ странке, које ће бити оснивачи Савеза за Србију, чији је стожер Драган Ђилас, разишле су се и пре него што су се окупиле. Овако саговорници “Новости” тумаче потез посланика Двери, који се нису прикључили иницијативи Демократске странке и ставили свој потпис на захтев за разрешење радикалке Вјерице Радете с места потпредседнице Скупштине Србије, а због њеног твита поводом смрти председнице Удружења “Мајке Сребренице” Хатиџе Мехмедовић.

Међу 60 посланика, који су предали предлог за смену Радете, нема ни чланова ДСС, којој су такође остављена отворена врата Савеза.

Маја Виденовић, потпредседница ДС, каже нам да иницијатива за смену Радете није заједничка акција Савеза и да за разлоге зашто се Двери нису прикључиле треба питати – ту странку:

 

– Смена Радете је вредносно, цивилизацијско и политичко питање у коме нема простора ни за какве калкулације. Наша позиција, став и вредности које бранимо кристално су јасни. На другим је посланицима људска и политичка обавеза да објасне свој став и однос.

Лидер Двери Бошко Обрадовић објашњава:

– Не видим зашто бих се бавио било чијим твитовима. То је небитна тема, чији је циљ скретање пажње са кључних проблема у држави.

Он је индиректно потврдио и да је једини заједнички именитељ странака које ће се окупити у Савезу – смена Александра Вучића и напредњака:

– Имали смо избор да инсистирамо на идеолошким и политичким разликама или да се ујединимо. Одлучили смо се за ово друго.

ОСУДА БЕЗ ПОТПИСА

ИНИЦИЈАТИВИ ДС није се придружио ни Ђорђе Вукадиновић:

– Осуђујем Радетин нехумани и по српске интересе штетан твит, али нећу да од ње правим некакву жртву, као што не желим ни да учествујем у моралној паници неких посланика, који су се после отворене или скривене сарадње са влашћу сетили да су “опозиција”.

 

novosti

Поделите:

1 коментар

  1. Је ли могуће избећи политичко-страначко позиционирање национално оријентисаних гласила, било електронских или штампаних?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here