Đilasova bivša žena: “Dragan mi je tukao i oca i majku, a mene trudnu davio”

Đilas
Podelite:

Dragan je nasrnuo na moju majku, zatim mene pribio uza zid, a onda pesnicom udario mog oca, oborio ga na pod i rvao se s njim!

Ovim rečima je Iva Đilas, druga supruga Dragana Đilasa, policiji opisala kako je bivši gradonačelnik 7. decembra 2014. godine maltretirao i fizički zlostavljao nju i njene roditelje Ružicu i Slobodana Pelevića. I to pred očima ćerke Ane, koja je tada imala svega tri i po godine!

Srpski telegraf došao je do službene beleške u kojoj Iva i njeni roditelji svedoče o užasima kroz koje su tog dana, ali i godinama pre toga prolazili zbog agresivne prirode Dragana Đilasa. On u tom trenutku više nije bio na funkciji gradonačelnika, ali ironija leži u tome da je u vreme dok je bio na funkciji javno prizivao najoštrije kazne za muškarce nasilnike.

POBESNEO ZBOG DADILJE
Dragan i Iva u to vreme već nisu živeli zajedno, ali nisu bili zvanično razvedeni. Incident koji se zbio u stanu u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru Iva Đilas je pred inspektorima detaljno opisala:

– Dragan je, kao što je i bio dogovor, uzeo našu ćerku oko 18 časova, a zatim me je oko 18.10 iz kola, dok je još vozio našu ćerku, pozvao na mobilni telefon i počeo da viče na mene zašto sam otpustla dadilju i da mi preti da će mi na sudu oduzeti decu. Oko 21 sat, kad je vratio ćerkicu kući, ja sam rekla Draganu da mi više ne preti kako će mi oduzeti decu, da ne viče na mene i da me ne vređa i da bismo mi isto tako mogli njega da vređamo, ali to ne činimo – rekla je Iva u policiji.

ISKAZ IVICINOG OCA SLOBODANA: Navukao mi je majicu preko glave i tukao me
Kako sam se nalazio na spratu stana, gde sam čuvao svog unuka, ja sam sišao i video kako Dragan fizički napada moju ćerku. Kako bih je zaštitio, ja sam prišao Draganu s leđa i obgrlio ga rukama oko ramena i povukao ga unazad. Tada se Dragan oslobodio, okrenuo se ka meni, navukao moju majicu meni preko glave, a zatim oborio na pod i udario me pesnicom u glavu, tačnije ispod levog oka. U tom trenutku ne znam tačno šta se sve izdešavalo, nisam gubio svest, ali ne mogu svega jasno da se setim. Mislim da smo nastavili da se rvemo po podu, dok su moja ćerka Iva i supruga Ružica pokušavale da ga odvoje od mene. Dragan je nakon toga izašao iz stana, a Iva je u dva navrata telefonom pozivala policiju da prijavi navedeni događaj. Ja sam sa Ivom nakon svega otišao u Urgentni centar kako bi mi se ukazala pomoć od udarca zadobijenog od Dragana, jer mi se ispod oka pojavio veliki podliv. U Urgentni centar kasnije su došli i policijski službenici PS Vračar, koji su sa nama obavili razgovor.

Nakon što je majka Ružica stala u odbranu ćerke, Đilas je počeo sa fizičkim obračunom.

– Majka je rekla Draganu da nema smisla da vređa mene, da bi on u tom trenutku nasrnuo na nju, a ja sam se postavila između njih kako bih zaštitila majku – nastavila je Iva.

RVANJE PO PODU
Nakon što je Đilas Ivu zgrabio za ruke i pribio uza zid, galamu je čuo Ivin otac Slobodan, koji je na spratu čuvao bolesno mlađe dete, tada dvogodišnjeg Vuka.

Iva Đilas: Majka je rekla Draganu da nema smisla da me vređa, da bi on u tom trenutku nasrnuo na nju
– Kada je otac video da me je Dragan napao, prišao mu je sa leđa kako bi ga odvojio od mene. Tada je Dragan oborio mog oca i pesnicom mu zadao udarac u predelu glave, i to sve pred našom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu, ja i majka pokušavale smo da ih razdvojimo, a onda sam istrčala na hodnik zgrade i pozvonila kod komšija kako bi nam pomogli, ali niko nije otvarao vrata. Dragan je tada izašao iz stana i, dok je silazio, čula sam kako nekom kaže da pozove policiju – ispričala je policajcima potresena Iva i dodala da je dva puta zvala policiju, ali pošto nisu dolazili, odvezla je oca u Urgentni centar, gde su mu konstatovane kontuzije glave od Đilasovih udaraca, što potvrđuju i lekarski izveštaji do kojih je naš list takođe došao.

Dragan Đilas juče nije odgovarao na poruke Srpskog telegrafa, dok Iva nije bila raspoložena da priča o ovom događaju.

ISKAZ IVINE MAJKE RUŽICE: Rekao je da će nas sve izbaciti iz stana kao pacove
Oko 21.10 Dragan je vratio Anu, te pošto je nosio Anu, uneo je do dnevnog boravka i spustio na ležaj i tada sam se ja obratila Draganu rečima da nas više ne maltretira, da smo stari i bolesni i da mu objasnim novac za Lenku. Tu je došlo do male verbalne prepirke između mene i Dragana, pa kada je on rekao da smo mi bolesni i da nema poverenja u nas, ja sam mu odgovorila i da je njegova majka stalno kod psihijatra, te je on poleteo na mene, Iva se tada umešala, stala između mene i njega, raširila ruke i rekla mu da joj ne dira porodicu.

Tada je on u besu rekao: „Kao pacove ću vas izbaciti iz stana, ne dirajte mi majku“, uhvatio Ivu oko ruku, dogurao na zid i nadvio se nad njom. U tom trenutku se pojavio moj suprug, koji je do tada bio sa Vukom na drugom nivou stana, te kako mu je Dragan bio okrenut leđima, bacio mu se oko vrata kako bi ga odvojio od Ive. Tog momenta Dragan je ostavio Ivu, Slobodana je zbacio sa sebe na pod i udario ga pesnicom po licu, odnosno levoj strani glave. Nastalo je rvanje između njih dvoje, Iva je pokušala da odgura Dragana do vrata, zvonila komšijama preko puta, ali nisu bili tu, sve je to pratilo međusobno psovanje i vređanje. Dragan je u jednom trenutku krenuo iz stana niz stepenice, Iva se vratila u stan i rekla nam je da je čula da je Dragan, dok je silazio, nekom rekao da pozove policiju. Iva je takođe pozvala policiju.

TEŠKE OPTUŽBE BIVŠE ŽENE: Zbog torture u trudnoći dete ima srčanu manu
Tokom iskaza u policiji Iva Đilas je otkrila i da njenom suprugu ovo nije bio prvi put da se fizički obračunava sa njom.

– Psihički me je maltretirao, to jest vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom i za vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam – navodi Iva.

Usledile su i jezive pretnje smrću.

– Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: „Odrubiću ti glavu“. Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, kao i bezbednost roditelja i dece – zaključila je tada Đilasova supruga.

Prijava odbačena
Kako nam je rečeno u Prvom osnovnom tužilaštvu, krivična prijava protiv Dragana Đilasa je odbačena.

– Prijava je bila kod nas, ali je odbačena zbog krivičnog dela u kojem su nanete lakše povrede. Inače, kad se povrede nanesu rukama, podnosi se privatna tužba. Đilasov tast Pelević i njegovi punomoćnici pisali su prigovor na našu odluku, međutim, oni su ga povukli, pa predmet nije ni išao u Više tužilaštvo na razmatranje. Predmet je potom arhiviran – kažu u tom tužilaštvu.

 

 

Nacionalist

Podelite:

3 Komentari

  1. Ne bih da komentarišem agresivno ponašanje Dragana Đilasa jer tu i nema šta da se komentariše. Ja se samo pitam kako se njegova bivša supruga Iva odlučila da sa čovekom koji je očigledno problematičnog mentalnog zdravlja, ima još jedno dete?!

  2. Rekli nam: Demokrata. Školovan. Sposoban. Obrazovan. Evropejac. Svetski čovek.
    Dobili smo: Divljak. Đulov. Duhovno retardiran. Psihopata. Belosvetska protuva.

  3. Istina ima dve strane. Ako se to stvarno desilo, trebala je da kaže šta ga je izazvalo da se tako ponaša? Naravno da ne podržavam nasilje ( ako ga je bilo u ovom slučaju) ali svako od nas je imao situaciju da nekom lupi šamarcinu! Pitanje je šta se desilo u ovom slučaju? Kako je Dr Iva rodila drugo dete sa takvim čovekom? Nešto tu smrdi!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here