Ђиласова бивша жена: Тукао ме док сам била трудна, дете има срчану ману

Поделите:

Драган Ђилас, самопроглашени кандидат за градоначелника Београда, крвнички је претукао своју супругу Иву док је била трудна и претио да ће јој одрубити главу, стоји у њеној званичној изјави коју је дала полицији.

Ђилас је 7. децембра 2014. године крвнички претукао своју тадашњу супругу Иву и њене родитеље Ружицу и Слободана Пелевића.

Дневни лист “Српски телеграф” објавио је службене бележке у којима Ива и њени родитељи сведоче о паклу кроз који су прошли док су њих двоје били у браку.

Према Ивиној изјави, насилнички инцидент избио је у стану у Улици патријарха Варнаве на Врачару због тога што је она отпустила дадиљу.

– Драган је, као што је и био договор, узео нашу ћерку око 18 часова, а затим ме је око 18.10 из кола, док је још возио нашу ћерку, позвао на мобилни телефон и почео да виче на мене зашто сам отпустла дадиљу и да ми прети да ће ми на суду одузети децу – рекла је Ива у полицији.

Према наводима из службене белешке, Ђилас је физички насрнуо на Ивину мајку Ружицу јер је стала у одбрану своје ћерке.

– Мајка је рекла Драгану да нема смисла да вређа мене, да би он у том тренутку насрнуо на њу, а ја сам се поставила између њих како бих заштитила мајку – наставила је Ива.

Након што је Ђилас Иву зграбио за руке и прибио уза зид, галаму је чуо Ивин отац Слободан, који је на спрату чувао болесно млађе дете, тада двогодишњег Вука.

– Kада је отац видео да ме је Драган напао, пришао му је са леђа како би га одвојио од мене. Тада је Драган оборио мог оца и песницом му задао ударац у пределу главе, и то све пред нашом ћерком Аном. Наставили су да се рву по поду, ја и мајка покушавале смо да их раздвојимо, а онда сам истрчала на ходник зграде и позвонила код комшија како би нам помогли, али нико није отварао врата. Драган је тада изашао из стана и, док је силазио, чула сам како неком каже да позове полицију – испричала је полицајцима потресена Ива.

Пошто полиција није одмах реаговала, Ива је лично одвезла оца у Ургентни центар, где су му констатоване контузије главе од Ђиласових удараца.

Током исказа у полицији Ива Ђилас је открила и да њеном супругу ово није био први пут да се физички обрачунава са њом.

– Психички ме је малтретирао, то јест вршио тортуру нада мном док сам била трудна, дете је рођено превремено и са срчаном маном, има озбиљну аритмију. Такође, да нагласим да је за време моје трудноће Драган био са другом женом и за време док сам била трудна и док ме је малтретирао била сам код својих родитеља, а ниједном ме није позвао да пита како сам – наводи Ива.

“Пре месец дана ми је претио тако што ми је рекао: “Одрубићу ти главу“. Ја све ово нисам пријављивала, али сада сам након свега веома забринута за своју безбедност, као и безбедност родитеља и деце.”

Ивина мајка: Драган је рекао да ће нас избацити из стана као пацове

О трауматичном догађају пред полицијом сведочила је и Ивина мајка Ружица. Она је полицији испричала да је Драгана замолила да их више не малтретира јер су стари и болесни.

“Ту је дошло до мале вербалне препирке између мене и Драгана, па када је он рекао да смо ми болесни и да нема поверења у нас, ја сам му одговорила и да је његова мајка стално код психијатра, те је он полетео на мене, Ива се тада умешала, стала између мене и њега, раширила руке и рекла му да јој не дира породицу.”

Ђилас је тада рекао: “Kао пацове ћу вас избацити из стана, не дирајте ми мајку”, ухватио Иву око руку, догурао на зид и надвио се над њом.

“У том тренутку се појавио мој супруг, који је до тада био са Вуком на другом нивоу стана, те како му је Драган био окренут леђима, бацио му се око врата како би га одвојио од Иве. Тог момента Драган је оставио Иву, Слободана је збацио са себе на под и ударио га песницом по лицу, односно левој страни главе. Настало је рвање између њих двоје, Ива је покушала да одгура Драгана до врата.”

Ивин отац: Драган ми навукао мајицу преко главе и тукао ме песницама

Ивин отац Слободан рекао је полицији да му је Ђилас навукао мајицу преко главе и тукао га песницама испод левог ока.

“Kако сам се налазио на спрату стана, где сам чувао свог унука, ја сам сишао и видео како Драган физички напада моју ћерку. Kако бих је заштитио, ја сам пришао Драгану с леђа и обгрлио га рукама око рамена и повукао га уназад. Тада се Драган ослободио, окренуо се ка мени, навукао моју мајицу мени преко главе, а затим оборио на под и ударио ме песницом у главу, тачније испод левог ока. У том тренутку не знам тачно шта се све издешавало, нисам губио свест, али не могу свега јасно да се сетим.”

Телепромптер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here