Ђинђић: Завршетак градње храма Св. Саве је од великог националног значаја!

Поделите:

Покојни Ђинђић је говорио како је завршетак храма Св. Саве не само од верског него и од великог националног значаја. Он је желео да се заврше комплетни радови на јубилеј стогодишњицу од почетка градње. На жалост нити се то догодило, нити је он дочекао да види завршетак радова.

Данас, они који су његови(требало би) политички наследници замерају држави и цркви што се коначно након 100 и нешто година приводе крају ти радови. Заправо убирају јефтине политичке поене и увлаче цркву у политичке сукобе.

Што се тиче новаца за завршетак радова највећи део је обезбедио Путин. То је био разлог Путинове посете том храму. Да не би баш све кеширала Русија, па да опет неко злонамеран крене са спиновањем како нам је Русија изградила храм, држава Србија се прихватила обавезе да обезбеди то ресто новаца.
Сад када су ти новци уплаћени за завршне радове, Ђиласови медији увлаче владику Григорија у сукоб са државом али и црквом, рециклирајући његове изјаве из 2013. године.

Извор: ФБ профил Жељко Ињац

Покојни Ђинђић је говорио како је завршетак храма Св. Саве не само од верског него и од великог националног значаја. Он…

Gepostet von Zeljko Injac am Mittwoch, 15. Juli 2020

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here