Ђинђићева ћерка у Влади Србије!

Поделите:

Ћерка Зорана Ђинђића ради у Влади Србије!

Јована Ђинђић (27) недавно је ангажована у Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва на позицији координаторке за родну равноправност и људска права, сазнаје “Ало!”.

Чини се да је ћерка бившег премијера Србије Зорана Ђинђића, убијеног 12. марта 2003, закорачила у политику и кренула стопама свога оца. Према подацима који су наведени на званичном сајту, тим у којем је Јована ангажована надлежан је за јачање капацитета Владе с циљем да развија и спроводи политике социјалног укључивања, засноване на примерима добре праксе у Европи, као и да пружа подршку ресорним министарствима у развијању и спровођењу политика социјалног укључивања, уз редовне консултације с организацијама цивилног друштва.

Маркетиншки стручњак Небојша Kрстић истакао је за „Ало!“ да се Јоване Ђинђић сећа са снимања спота за Ђинђићеву кампању 1993.

– Знам је када је била мала девојчица са снимања спота у којем ју је Зоран Ђинђић држао у наручју. Давно је то било, за кампању „Поштено“. Баш ми је мило што се запослила и да ради то што ради. Драго ми је да деца расту и да постају своји људи – казао је Kрстић.

Ђинђићева ћерка ангажована је као координаторка, а у њеној биографији наводи се да је дипломирала 2013. на Факултету за медије и комуникације Универзитета „Сингидунум“, на смеру Kомуникологија. Мастер студије из области социјалне когниције завршила је на колеџу у Лондону.

– Јована је од марта до септембра 2016. стажирала у тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва, где се бавила питањима која се тичу ЛГБТ популације, социјалног укључивања Рома и Ромкиња и инклузивног образовања. Од октобра до децембра 2016. стажирала је у групи за социјалну инклузију Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. У тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва радила је као програмска асистенткиња, а од јуна 2017. она је координаторка за родну равноправност и људска права – наводи се у њеној биографији на званичном сајту тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Најбољи студент

Иначе, Јована Ђинђић је била један од најбољих студената и никада се није позивала на чињеницу да је ћерка некадашњег председника Владе Србије Зоран Ђинђића. Професори су је описивали као веома савесну, вредну и скромну.

– Једне године је као врхунски студент добила стипендију, али је одбила да је прими. Рекла је да има новца да плати студије, а да би стипендију требало да добије неко којем је потребнија – говорили су Јованини професори 2013. за „Вечерње новости“ .

Премијер Зоран Ђинђић убијен је 12. марта 2003. у дворишту зграде Владе Србије, а иза себе је ставио супругу Ружицу, кћерку Јовану и сина Луку.

 

 

 

Ало

Поделите:

2 Коментари

 1. А да смањи сиромаштво,
  поделом бесплатних акција маминих компанија
  – рањивим Ромима?!

 2. Tipicno,kada nemas talenta za pravo,ekonomiju,arhitekturu…posalju te na MENADZMENT…pa London, neki MASTER…pa posao,MANJINE,ROMI,LGTB…
  Niko ne zna ,STA TI SAPRAVO ZNAS?
  PA MINISTARSTVO,SLEDECIH 40 GODINA.
  Na moja racun.
  Zuta Srbija.
  CRNA SRBIJA!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here