Ђоковић у разговору са хрватском новинарком: “Напросто осећам да су Хрвати моји…”

Поделите:

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поново се дотакао теме српско-хрватских односа у интервјуу за хрватску Нову ТВ.

У интервјуу који ће ускоро бити емитован на тој телевизији, новинарка је питала Ђоковића о рату, политици и односима са Хрватском.

Ђоковић је и сада поновио да на све људе из региона гледа “мање више исто”.

“Ја на све нас из региона гледам мање-више исто. И зато се трудим увек да будем отворен, љубазан и пристојан. Знам да су ратне ране свеже, потпуно разумем људе који немају исти став попут мене према комшијама, моја породица и ја током рата нисмо били оштећени и знам да се не може од човека очекивати да заборави нешто, али се барем може усресредити на опроштај. И ја то настојим да презентујем кроз своје акције и дела”, рекао је Новак, а пренео Б92.

Он је рекао да је свестан да је више пута био на мети медија у Србији због јавног исказивања симпатија према фудбалској репрезентацији Хрватске.

“Истина, био сам у неким одређеним медијима у Србији јако осуђиван што сам подржао хрватску фудбалску репрезентацију, али ми није сметало. Ја такве ствари свесно радим. Зато што знам да са својим утицајем, статусом и именом могу допринети позитивној енергији и узајамној подршци. Уосталом, кога ћу подржавати ако нећу Хрватску? Напросто осећам да су Хрвати моји. Знам да ће то некима сметати, поштујем, али надам се и да други поштују мој избор” закључио је Ђоковић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here