Ђорђе Балашевић: Певам на матерњем језику Хрватском

Поделите:

Балашевић је на концерту у Домасинцима рекао да он говори искварену верзију хрватског језика, тзв. српски језик, што је прилично разљутило Србе !

Ђорђе Балашевић 28.6.2002 је одржао концерт у Домасевцу у Хрватској на којем је изјавио нешто што се никако није свиђело његовим сународњацима, Србима.
Неопрезни Балашевић тако је рекао да он говори искварену верзију хрватскога језика, тзв. српски језик. Његова изјава свиђела се хрватској публици која ју је попратила пљеском, док су с друге стране Срби љути јер сматрају да се Балашевић додворава публици.
Србијански портал курир-инфо.рс, објавио је текст у којем Балашевића назива ‘двојезичним панонским говнаром’. У тексту се поставља и питање да зашто Балашевић живи у тзв. Србији, коју кад год му се прилика укаже, искористи за спрдачину и исмијавање? Питају се и јесу ли они изгубили смисао за хумор или је Ђорђе овога пута стварно претјерао кад је рекао да пјева на свом материњем језику, односно хрватском језику. Ђорђе свира у београдском Сава центру од 12. до 22. просинца, а улазнице за свих десет концерата распродале су се чим су се пустиле у продају
Ово је први концерт Ђорђа Балашевића након четири године паузе, а по свему судећи, публика га се и више него зажељела. Занимљиво је да ће Балашевић наступити само уз пратњу пијаниста Александра Дујина, те да ће дворана Сава центра бити преправљена како би у њу стало свега 700 посјетитеља (од цца. 4.000, колико их иначе стане у споменуту дворану).
Наиме, Ђорђе је одлучио наступити на мјесту гђе иначе сједи публика на специјално изграђеној позорници, док ће публика бити смјештена на позорници на посебно саграђеним трибинама. Иако је својевремено било ријечи о томе да ће Балашевић у просинцу наступити и у Загребу те одржати још неколико концерата по казалиштима широм Хрватске, до данас још увијек нема никакве потврде о његову наступу. Серија интимних концерата носи заједнички назив ‘Календар мог детињства’.

Youtube

Поделите:

3 Коментари

  1. Te tkz. “medijske face” (“slobodni umetnici”, sportisti i td.) po nekad namerno ili iz svoje gluposti, umeju da “zaseru stvar” (narodski rečeno), naročito na “ovom brdovitom Balkanu” gde su ljudi dosta tupi i glupi kada je u pitanju nacionalnost, a eto, takve “omaške” ne podležu zakonskim sankcijama nego “sudu javnosti”, a “sud javnosti” je nepredvidljiv pa samim tim i ne ne pouzdan, odnosno (može se reći) i “ne uračunljiv”!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here