Ђорђе Бојанић: Једина европска држава која није пописала своје жртве је Србија!

Поделите:

Опаска…
Србија је, замислите, једина европска држава која није направила попис својих жртава из Другог светског рата, а континуирано се одлаже и изградња споменика жртвама геноцида у НДХ и отварање одговарајуће музејске поставке на простору Старог сајмишта. Неко једноставно не жели да се види колико је Срба страдало у Другом светском рату и ко су њихови џелати. Ко то спречава објављивање истине о страдањима Срба у Независној Држави Хрватској?! Како је могуће да се Хрвати данас одричу свога логора Старо Сајмиште, а да се у Београду избегава изградња музеја на овом стратишту у коме је побијено више од десет хиљада Срба?! Зашто нико не сме да каже да је у НДХ за једног
убијеног усташу стрељано 50 Срба, а за рањеног 20! Зашто српска медијска и интелектуална елита ћути на овако грубо прекомпоновање историје и ниподаштавање и омаловажавање српских жртава!?

Како је могуће да Хрвати данас тврде да је у Јасеновцу убијено свега 39.432 Срба а скупа убијено око 80.000 и да дечијих логора није било већ да су то били обични “прихватни ” логори за децу!? Прихватни за шта? Како је могуће да покојни Славко Голдштајн некадашњи председник загребачке јеврејске општине и председник и оснивач хрватске Социјал-либералне странке, и председник Савета спомен- подручја Јасеновац, каже , у сред Београда, да је на основу његових истраживања у логорима Јасеновац и Стара Градишка страдало измеђ у 80.000 и 100.000 људи, од којих је „скоро “ 60.000 Срба. И да на такве тврдње нико не да своју опаску, од наших српских историчара.

 

Ђорђе Бојанић

Фејсбук

Поделите:

2 Коментари

  1. Izvesni “Macor” (kako se potpisuje) predbacuje mi kako ja u nekim komentarima bez ikakvih uvažavanja i poštovanja govorim o akademicima SANU! Pa čekaj malo! Jel su oni svojim članstvom u toj instituciji stekli beneficije u materijalnoj vrednosti ili da im se ljudi (građani i ne građani) klanjaju i “ljube im skute i rukave”? Kako se zove ovo ako nije neka zavera protiv naroda?! onda je totalna nebriga, lenjost ili neznanje! To znači da su tamo idioti, lopovi i lenčine koji nezasluženo uživaju benefite i društvene povlastice za svoj nerad! I neka se nose u pizdu materinu zajedno sa njihovim kolegom lopovom Tomom majmunom!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here