ЂОРЂЕВИЋ: Србија је „дрим тим“, у Кини идемо на злато

Поделите:

Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, рекао је да репрезентација наше земље на Свјетском првенству у Кини циља медаљу.

Србија се квалификовала на Мундобаскет, који ће се одржати у Кини од 31. августа до 15. септембра. Србија ће на том такмичењу бранити освојено сребро из 2016. године, преноси Б92.

Популарни „Сале национале“ не само да вјерује у медаљу у Кини, већ истиче и да је то „њихова дужност“.

„Медаља је одувијек била циљ наше репрезентације, то бреме носим још из младих играчких дана. Исто тако од првог дана на мјесту селектора Србије наглашавам да је наша дужност да идемо на медаљу. И то не на било коју, већ на златну. Ако нам неко на терену покаже да је бољи, свака му част“, рекао је Ђорђевић за „Политику“.

Ђорђевић вјерује да његови изабраници могу да побиједе „дрим тим“.

„Знам да свима дјелује да су Американци недодирљиви, али својевремено сам рекао нашим играчима: ‘Неко ће их побиједити, зашто то не би била Србија?’. Тиме сам им јасно ставио до знања о чему размишљам“, додао је селектор.

Србија ће на Мундобаскету бити међу носиоцима заједно са домаћином Кином, САД, Шпанијом, Француском, Аргентином, Литванијом и Грчком.

Подсјећамо, Американци су Србију савладали и на Олимпијским играма и на поменутом Свјетском првенству 2016. У финалу ОИ било је 96:66, а у финалу СП 129:92 за САД.

in4s.net
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here