Ђукановић: Не повлачим закон, не обавезује ме народ на улицама

Поделите:

Анализирајући актуелну политичку ситуацију, предсједник Ђукановић је казао да држава Црна Гора усвајањем и примјеном Закона о слободи вјероисповијести и правном положају вјерских заједница брани свој грађански концепт.

„Нијесам чуо ни један правни аргумент против Закона, осим оног који СПЦ понавља „народ је на улицама“. То неће ни на који начин спријечити државу да обавља свој посао, да усваја и спроводи законе који су у потпуности усаглашени и са Уставом и са међународним нормама“, казао је Ђукановић и нагласио да је Закон дуго и темељно припреман, те да не постоји ни један објективан разлог ни за његову измјену ни за његово повлачење, а власт свакако и даље остаје отворена за дијалог.

Он је такође истакао да је противљење Закону заправо посљедња политичка битка коју противници црногорске државе воде како би је вратили у мрачни средњи вијек, супротно од европских вриједности и животног стандарда. „Највећи посао и одговорност свакако јесте на Влади и њеним министрима, али и свако од нас има свој дио посла, било да је ријеч о партији, државним институцијама или локалним управама“, нагласио је предсједник Ђукановић.

 

in4s.net
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here