ЂУКАНОВИЋ: Подгоричка скупштина 1918. била је велика издаја Црне Горе

Поделите:

Подгоричка Скупштина 1918. била је велика издаја Црне Горе и свако ко позива да се слави тај дан, позива да се слави издаја и пропаст Црне Горе, оценио је председник Мило Ђукановић, преноси РТЦГ.

Држава ће показати одлучност да непоколебљиво одбрани вредности Црне Горе, поручио је Ђукановић, одговарајући на питања новинара у Колашину где је  присуствовао обележавању 75 година од заседања ЗАВНО-а за Црну Гору и Боку, те 70 година од оснивања СУБНОР-а и Антифашиста Црне Горе.

„Јако је важно да држава покаже истрајност, одлучност и оштрину, у својој намери да непоколебљиво одбрани оно што су највеће вредности Црне Горе“, истакао је Ђукановић.

Ђукановић је казао да му је жао да неки „политички потомци људи који су организовали такозвану Велику народну скупштину, данас покушавају и привидно успевају да направе неке скупове који највише личе на авети прошлости и да на тај начин преносе лош и ружан печат издаје и деловања против државе Црне Горе својим потомцима и новим генерацијама“.

„Волео бих да се Црна Гора у међувремену ослободила од свега тога и да смо сви у израдили свест о томе да је Црна Гора наш заједнички дом“, казао је Ђукановић.

Како је рекао, нажалост, постоје људи који би призвали нову пропаст Црне Горе.

„То им нећемо дозволити због оног што смо урадили као нова генерација, али и због поштовања жртава којих смо се данас присећали, које су за слободу и част Црне Горе уградили више и највредније што један човек може дати. То им првенствено нећемо дати због будућности свих генерација које ће ова држава још рађати“, закључио је Ђукановић.

Црногорски председник је новинарима у Колашину рекао да је антифашизам једна од највреднијих карика у читавом историјском трајању Црне Горе.

„То је она вертикала која заједно са слободарством, која је оптрећивала све генерације Црногораца, највреднији темељ Црне Горе и захваљући њему ми смо данас у ситуацији да његујемо мултикултуру, мултиетничке односе, добре односе са суседима учвршћујемо стабилност у региону и Црну Гору усмеримо европском путу вредности“, казао је Ђукановић.

РТС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here