Ђукановић: Подгоричка Скупштина 1918. била је велика издаја

Поделите:

Подгоричка Скупштина 1918. била је велика издаја Црне Горе и свако ко позива да се слави тај дан, позива да се слави издаја и пропаст Црне Горе, оценио је црногорски председник Мило Ђукановић.

Држава ће показати одлучност да непоколебљиво одбрани вредности Црне Горе, поручио је Ђукановић, одговарајући на питања новинара у Kолашину где је присуствовао обележавању 75 година од заседања ЗАВНО за Црну Гору и Боку и 70 година од оснивања СУБНОР и Антифашиста Црне Горе.

“Јако је важно да држава покаже истрајност, одлучност и оштрину, у својој намери да непоколебљиво одбрани оно што су највеће вредности Црне Горе”, истакао је Ђукановић.

Он је рекао да му је жао да неки “политички потомци људи који су организовали такозвану Велику народну скупштину, данас покушавају и привидно успевају да направе неке скупове који највише личе на авети прошлости и да на тај начин преносе лош и ружан печат издаје и деловања против државе Црне Горе својим потомцима и новим генерацијама”, пренео је Цафе Монтенегро.

“Волео бих да се Црна Гора у међувремену ослободила од свега тога и да смо сви израдили свест о томе да је Црна Гора наш заједнички дом”, закључио је Ђукановић.

ФоНет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here