ЂУРЂЕВ: Напад на ЕПАРХИЈУ БАЧKУ напад на српски народ у целини!

Поделите:

Напади појединих медија на владику Бачког господина Иринеја допринели су охрабрењу безумника и злонамерника да физички насрну на кућу владике Иринеја са циљем да му угрозе жовот. Позивамо надлежне државне органе да под хитно пронађу злотворе и казне их најстрожим казнама у складу за законима државе Србије, наводи се у саопштењу Српске лиге:

– Нећемо дозволити да у српској Војводини терористи некажњено тероришу српске православне светиње као што исто чине на српском Kосову и Метохији. Више никад нећемо дозволити нападе и покушаје убиства српских свештеника и архијереја и Србија више не сме да дозволи излив мржње разноразних протува против најсветије српске институције а то јесте Српска православна црква. – истиче Александар Ђурђев, посланик и председник Српске лиге.

Да ли је било потребно обнављати фасаду Владичанског двора у Новом Саду и на који начин, ствар је струке – каже Ђурђев, истичући да је СЛ уверена да надлежне стручне службе епархије Бачке озбиљно и одговорно раде свој посао, због чега им очигледно замерају душебрижни медији који се нису пре писања злонамерних текстова обратили Епархији, како би добили тачне и проверене информације, јер им је заправо једини циљ да воде негативну политичку кампању и нарушавају јединство државе и Цркве – истиче Ђурђев.

Ми сада видимо да је вишемесечна медијска хајка и сатанизација српске цркве и епископа Иринеја имала за циљ да владики Бачком и свештеницима епархије Бачке нацрта мету на чело и од њих направи глинена голубове за разноразне битанге – закључује Ђурђев.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here